Kennisplatform voor noord holland

Meer locaties rookvrij in Amstelveen

Geplaatst op 5 maart 2020
Amstelveen Rookvrij

Bij de gemeente kwam een aanvraag binnen om het terras van de frietzaak aan de Nieuwe Kalfjeslaan rookvrij te maken. De gemeente streeft naar een Rookvrije generatie, waarin jongeren zo min mogelijk in aanraking komen met roken. De eigenaar Ronald Lases wil een gezondere en rookvrije omgeving voor zijn medewerkers én klanten. Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen overhandigde een rookvrij-bord aan de eigenaar.

De eigenaar wil ook geen rookpauzes meer voor zijn personeel. Wel kunnen ze pauze nemen en een stuk fruit nemen. Ook heeft hij stoppen met rokencursussen aangeboden aan zijn personeel. En met resultaat. Iedereen is gestopt met roken. Meer dan 100.000 klanten per jaar bezoeken het cafetaria. Zij komen veel van een van de sportvelden die vlakbij liggen. De cafetaria verkoopt ook gezonden producten, zoals salades, gezonde drankjes en vegetarisch en verkoopt geen rookwaren.

Aanmelden voor Rookvrije Generatie Awards 2020

Inwoners kunnen bedrijven, organisatie en (sport)verenigingen opgeven voor de Rookvrije Generatie Awards 2020. Tot en met 20 maart zijn initiatieven die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie aan te melden. Met de Rookvrije Generatie Awards zetten we mooie initiatieven die zich inzetten voor een Rookvrije Generatie in het zonnetje. Aanmelden kan via rookvrijegeneratie.nl/awards.

Wethouder Zorg en Welzijn Marijn van Ballegooijen: “Mooi dat we zulke initiatieven zien in onze samenleving. We hopen dat ook andere organisaties of bedrijven zich inzetten voor een rookvrije generatie. Wie ook een leuk initiatief heeft of een leuk idee kan mailen naar de gemeente via rookvrij@amstelveen.nl.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: