Kennisplatform voor noord holland

Na afsluiting inschrijving Obligatie-uitgifte Serie 3 start Ferax Vastgoed Serie 4 in september

Geplaatst op 14 september 2022
Na afsluiting inschrijving Obligatie-uitgifte Serie 3 start Ferax Vastgoed Serie 4 in september

Ferax Vastgoed heeft Obligatie Serie 3 van €4,9 miljoen succesvol afgerond. Alle obligaties van Serie 3 werden in 1 jaar uitgegeven. Ferax start in september met Obligatie Serie 4.  

Beleggers kunnen instappen vanaf €25.000 en ontvangen een winstdeling die al snel oploopt naar circa 8% of hoger per jaar. De fondsen van Ferax zijn groeifondsen. Naarmate er geld op obligaties wordt gestort, worden er panden voor de verhuur gekocht. Sinds 2017 heeft Ferax Vastgoed belegd in 26 studentenhuizen met 170 verhuurde kamers, 85 appartementen, 3 woningen, met in totaal 315 verblijfsruimtes.

De Obligatie-uitgifte van Ferax voorziet duidelijk in een behoefte, stelt Dave van Helsdingen, een van de twee directeuren van Ferax. “Ferax is een uitkomst voor al die particulieren die wel willen beleggen in vastgoed, maar daarvoor niet de tijd of kennis hebben. De meeste beleggers nemen deel met een bedrag van €25.000, terwijl een inleg van €100.000 of meer ook veelvuldig voorkomt.”

Normaliter kunnen particuliere beleggers met het investeren van relatief lage bedragen moeilijk hun risico spreiden. Bij Ferax Vastgoed kan dat wel doordat zij met Ferax mee beleggen in en met een grotere groep beleggers. Particuliere beleggers kunnen bij Ferax eenvoudig participeren en daarmee renderend beleggen in vastgoed zonder de zorgen en het gedoe dat daarbij komt kijken. De volledige winst wordt uitgekeerd aan beleggers, wat Ferax uniek maakt in Nederland.

Ferax Vastgoed is het enige Nederlandse fonds dat alleen managementkosten berekent; dus geen instap-, uitstap- of andere afromingskosten. Beleggers delen 100% mee in de winsten per jaar en ook bij verkoop van panden. Dave van Helsdingen: “Er is weinig aanbod en een enorme vraag naar betaalbare woonruimte voor studenten en starters, en Ferax voorziet daarin. Investeren in woonruimte voor jongeren is ook beleggen met social impact. Jongeren hebben betaalbare woonruimte, terwijl Ferax aan beleggers een zeer goed rendement biedt.”

Ferax richt zich als specialist in verhuurde woonruimte op de goede locaties in de Randstad maar ook daarbuiten. Zo zijn de laatste aankopen gedaan in Arnhem, Nijmegen en Velp. Daarbij gaat het vooral om grotere panden die in kamers of studio’s te verhuren zijn en ook panden die in meerdere aparte etages zijn te verdelen en natuurlijk ook kleine appartementen en studio’s.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: