Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe Expositie Milette Raats

Geplaatst op 17 november 2021
Nieuwe Expositie Milette Raats

SieMatic aan het Vondelpark is een plek waar de mooie dingen (het moderne en het klassieke) van het leven samenkomen. Daar hoort niet in de laatste plaats kunst bij. Vanaf heden zijn de kleurrijke foto’s van Milette Raats te zien in het fraaie herenhuis.

Milette Raats (1971) staat naast haar autonome werk ook bekend om haar opdrachtwerk enportretten. Haar autonome werk is meerdere malen genomineerd en ze exposeert zowel nationaal als internationaal, met als hoogtepunten: New York International Photofestival Photoville, Headon Photofestival in Sydney, Nederlands Fotofestival Naarden, Designmarch in Reykjavik, Cicterna Art Gallery in Moskou, Sirius Gallery in Tokio en in 2019 in de Hermitage Amsterdam met het project ‘Dutch Masters Revisited’. In 2015 verwierf het Amsterdam Museum drie werken voor de vaste kunstcollectie. Daarnaast werkt Raats onder andere als huisfotograaf bij de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Kunst. Ook is ze vaste fotograaf van de werkbezoeken van Zijne Majesteit de Koning in het kader van de wetenschap.

Shanghai en de ‘roaring twenties‘

De serie die nu in SieMatic aan het Vondelpark te zien is NOW IS GOOD 现在很好 van Milette Raats, is geïnspireerd op de hoogtijdagen van China’s mondaine metropool, de ‘Roaring Twenties’, de filmische tragedie van de concubines, het collectief versus het individu, het land in het tijdperk van de opiumhandelaren, gokkers, van traditie tot luxe in elk denkbare vorm. Het was een plaats waar gevaar raakte aan onvoorstelbare mogelijkheden. De weerslag van dit tijdperk zijn gevangen in de beelden van NOW IS GOOD 现在很好.

Tableaux vivants

Reizen, de spontane ontmoetingen onderweg met mensen, die ze vraagt model te staan, de precisie in keuze van decor en enscenering zijn primaire onderdelen van de fotografie van Milette Raats. Dit verlangen naar verbinding wordt met zowel analoge als digitale apparatuur vastgelegd. In haar ‘tableaux vivants’ speelt ze intuïtief met elementen uit verschillende tijdperken en draagt de ontmoeting bij aan het melancholieke narratieve. De beelden lijken een fragment uit een film, een verhaal dat even is stopgezet.

SieMatic aan het Vondelpark

De beelden door het gehele herenhuis zijn afkomstig uit verschillende series. Op alle beelden zit een limited edition en een Certificate of Authenticity. SieMatic nodigt iedereen uit om de expositie van Milette Raats te bezoeken.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: