Kennisplatform voor noord holland

Nieuwe inzichten voor Energy Up dankzij Coronacrisis

Geplaatst op 19 oktober 2020

“Yin en Yang zijn weer bij elkaar!”, verklaren Jet en Jochem van Hessen opgewekt. Ze hebben beiden net een bijzondere reis meegemaakt. De trip door Zuid-Amerika van Jet en haar vriend Tom van Dijk liep door de Coronamaatregelen uit naar een verplicht verblijf van drie maanden in Chili, terwijl Jochem intussen hun gezamenlijke onderneming Energy Up in Nederland door de Coronacrisis loodste. Tóch spreken we twee vrolijke, positieve mensen. De onverwachte wending heeft hen namelijk heel veel gebracht.

“We kijken terug op een mooie periode. Ik moest blijkbaar dáár zijn”, aldus Jet. “Ik heb mooie inzichten gekregen voor Energy Up en Jochem heeft het in zijn eentje heel goed opgepakt. We zijn wel erg blij dat we weer samen zijn, we vullen elkaar perfect aan.”

Energy Up is een vitaliteitsbureau uit Amsterdam dat bedrijfsculturen innoveert om medewerkers gezond, gemotiveerd en gelukkig te laten werken, door middel van onder andere workshops, coaching en events. “Die events, die gingen ineens niet meer door”, vertelt Jochem. “Ik heb bepaalde keuzes alleen moeten maken. Dat was spannend, maar het is goed gegaan.” Terwijl Jet en haar vriend in Chili rondtrokken met een tentje en een Jeep, maakte Jochem zijn eigen reis door. “We hebben een enorm goed team, daar wilde ik niemand van kwijt. Maar ja, de wereld stond even helemaal stil.”

De wereld wíl blijkbaar dat we even stilstaan, was het daaropvolgende inzicht. Dat werd gevoeld door Jet in Chili en door Jochem in Nederland. “En wat je dan doet, is je aanpassen”, vervolgt Jochem. “En toen vond ik het vooral gaaf om te zien hoe wendbaar we zijn als jong bedrijf met een geweldige energiecultuur. We hebben nieuwe mogelijkheden gecreëerd en zijn getransformeerd in een onderneming die onder andere online energizers en events aanbiedt. Het creëren van ervaringen is het gaafste van ons werk, dat kun je zowel offline als online doen.” Intussen had Jet in Chili de ervaring van haar leven. Eind juni keerden zij en haar vriend terug naar Nederland. En bleken yin en yang onmiddellijk weer in elkaar te passen. 

Jet: “Wij zien beiden altijd kansen en denken in mogelijkheden. Wij léven energie, dat zit in ons en in ons team. Ik ben heel trots op Jochem en het team. We zijn getest en we zijn geslaagd!” In de jaren voorafgaand aan de Coronacrisis werkten Jet en Jochem keihard aan het opzetten van Energy Up. “Ik had nu tijd om te reflecteren op die periode. Het was heel erg ‘knallen’”, beseft Jet. “Deze tijd heeft ons geleerd stil te staan en ruimte te maken voor nieuwe ideeën. Na het ‘knallen’ mogen we ook rust nemen. En vieren!” Daar zijn broer en zus het roerend over eens. Jochem: “Fun is, naast verbinding en vitaliteit, onze kernwaarde.”

Transitie

Energy Up heeft een transformatie doorgemaakt, van een masculien bedrijf gericht op snelle groei, naar een feminiene onderneming met oog voor loslaten, vertragen en persoonlijke groei. Een meer feminiene houding ten opzichte van het ondernemerschap en de wereld, daarin staan Jet en Jochem bepaald niet alleen. Jet: “Er is een grote transitie gaande, waarin meer wordt gekeken naar de talenten van werknemers, naar het tonen van kwetsbaarheid, gehoord en gezien worden. Wij tonen leiderschap in die transitie en nemen bedrijven graag mee op reis, om te leren vertrouwen op intuïtie en gevoel. Als we andere ondernemers hiermee kunnen inspireren, bijvoorbeeld door het geven van leiderschapstrainingen: heel grag!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: