Kennisplatform voor noord holland

OOK Pedagogische Expertise Groep: ‘Omdat we het niet beter weten, maar anders kijken’

Geplaatst op 10 april 2023
‘Omdat we het niet beter weten, maar anders kijken’

In 2006 richtten Jacqueline van der Burg en Agaath van Tienhoven OOK Pedagogische Expertise Groep op. Ze mogen zich pionier en trendsetter op het gebied van preventieve aanpak in relatie met het pedagogisch welbevinden van kinderen, ouders en professionals noemen. OOK wordt gevormd door een team van gedreven en zeer ervaren experts. Zij maken de vertaalslag van behoefte naar aanbod. De trainers hebben hun expertise opgebouwd in het onderwijs, de zorg of een combinatie van beiden.

De naam OOK staat voor Onderwijs, Opvoeding en Kind. Deze ‘pijlers’ uit de pedagogische driehoek vormen de basis van een gezonde ontwikkeling van een kind. Binnen het aanbod wordt dan ook altijd gekeken naar de verbinding met deze 3 partijen.

OOK professioneel eigenwijs

Bij OOK is het doel leidend, niet de regels en systemen. ‘OOK zoekt altijd naar groei vanuit betekenis.’ De trainingen vallen binnen het preventieve kader. Of het nu gaat om een hele klas, individuele kinderen of een heel team. Door te verbinden komen we tot een passende oplossing.

OOK ontwikkelt en groeit

OOK blijft zich ontwikkelen. Naast onderzoek, het verder borgen en uitbreiden van hun producten, heeft het ook de samenwerking met de omgeving en partners gezocht.

Sinds 2019 is OOK verantwoordelijk voor de uitvoering van Playing for Success . In 2015 is dit aanbod o.a. door Telstar Thuis in de Wijk samen met maatschappelijk partner Tata Steel en SC Telstar opgezet. Doel van deze training is dat kinderen op een laagdrempelige wijze zelfvertrouwen, motivatie en een positiever zelfbeeld krijgen om tot betere leerprestaties te komen. Playing for Success wordt uitgevoerd in het Telstar Stadion in Velsen.

Per ingang van 2023 heeft OOK de uitvoering van School’s Cool overgenomen. Dit mentorprogramma wordt tevens door Telstar Thuis in de Wijk ondersteund. Het heeft als doel om de kansengelijkheid te vergroten en brugklassers die dit nodig hebben te ondersteunen bij hun start op het voortgezet onderwijs. Vanaf groep 7 kunnen kinderen gekoppeld worden aan een mentor.

Door het uitvoeren van programma’s als Playing for Success en School’s Cool heeft OOK een nog breder en completer aanbod en kan zich in de regio, met ondersteuning van de maatschappelijke partners, nog gerichter inzetten.

Van een laagdrempelig aanbod tot meer specifieke trainingen waarbij steeds weer gekeken wordt naar de ondersteuningsbehoefte. Dit alles vanuit het preventieve kader en om kinderen te laten groeien op het gebied van veiligheid, weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: