Kennisplatform voor noord holland

Ondernemend Dijk en Waard: De kracht van verbinding

Geplaatst op 12 juli 2023
Ondernemend Dijk en Waard: De kracht van verbinding

Stel: de overheid komt met een plan waar je het als ondernemer niet mee eens bent. Wat doe je? Je trekt aan de bel en daar blijft het waarschijnlijk bij. Maar wat nou als vierhonderd ondernemers zeggen ‘we zijn het er niet mee eens’? Dan wordt het ineens een heel ander verhaal…

Met een grote achterban kun je meer impact maken. Dat is de kracht van verbinding. Samen sta je sterk. Je kunt van elkaar leren, elkaar inspireren, samen uitdagingen aangaan, samen problemen oplossen. En niet te vergeten: samen plezier hebben in het ondernemen. Dat is de boodschap van Ondernemend Dijk en Waard.

Ondernemend Dijk en Waard

Ondernemersvereniging Ondernemend Dijk en Waard, kortweg ODEW, bestaat sinds 1 januari 2023. De vereniging is ontstaan uit de fusie tussen de drie bedrijfsverenigingen in de voormalige gemeentes Heerhugowaard en Langedijk. De fusie was een proces van jaren met als resultaat de professionele organisatie die er nu staat. Op dit moment zijn zo’n vierhonderd ondernemers uit de regio aangesloten. “We merken nu al dat onze slagkracht groter is geworden”, vertelt Wouter Voerman, voorzitter van de commissie Werklocaties. “Als Bedrijfskring Heerhugowaard stonden we altijd al nauw in contact met de regionale overheid, maar nu zijn we echt een gesprekspartner waar rekening mee wordt gehouden.”

Positief ondernemen

“Positief ondernemen en kansen creëren, daar staan we als Ondernemend Dijk en Waard voor”, vult Norbert Reijngoud aan. Hij is voorzitter van de commissie Communicatie. “Verbinding is daarbij de sleutel tot succes. Daarom organiseren we elk jaar minstens tien bijeenkomsten en events. Ook slaan we bruggen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en zijn we, zoals gezegd, namens de ondernemers de spreekbuis voor de overheid. Dat is in deze tijden geen overbodige luxe kan ik je vertellen.”

Alles speelt tegelijk

“Ondernemers staan altijd voor één of ander dilemma”, legt Voerman uit. “Bouwen of verbouwen, personeelstekort, energieschaarste, energietransitie, inclusie, bereikbaarheid… er is altijd wel een uitdaging. Echter, nu spelen ál deze zaken tegelijk! Dat is volgens ons nooit eerder voorgekomen. Als ondernemer kun je het gewoonweg niet meer allemaal alleen oplossen.” Reijngoud: “Als lid van de vereniging word je gehoord en kun je invloed uitoefenen, bijvoorbeeld door mee te doen in één van de commissies. Samen met collega-ondernemers kun je je hard maken voor zaken die je belangrijk vindt, op een positieve en plezierige manier.”

Leden-App

“Positiviteit bij het ondernemen vinden we heel belangrijk”, aldus Voerman. “Want daarmee krijg je dingen voor elkaar. Een voorbeeld: we hadden het ambitieuze plan om een app voor onze leden te ontwikkelen. Dankzij de inspanningen van betrokken leden is die er ook gekomen.”

Reijngoud: “Met de app kunnen leden elkaar makkelijk vinden. Met de app heb je dus altijd 400 collega’s ‘in je broekzak’,  stuk voor stuk ondernemers waarmee je kunt sparren, samenwerken, kennis uitwisselen… Echt een fijne meerwaarde voor elke ondernemer.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: