Kennisplatform voor noord holland

‘Een andere plek past gewoon niet bij ons’

Geplaatst op 18 januari 2021
Themaspecial Langedijk Otto's alles voor kantoor

Waarom kiezen ondernemers ervoor hun bedrijf te vestigen in Langedijk en wat maakt deze locatie voor hen een ideale uitvalsbasis? Wat typeert de gemeente Langedijk, wat het ondernemersklimaat betreft? Wij hebben een aantal ondernemers uit het dorp gevraagd hun kijk op het lokale bedrijfsleven met ons te delen. Een themaspecial over historie, goed bewaarde geheimen en zuurkool…

Jouw onderneming: wat maakt jou en jouw bedrijf bijzonder; waarom doe je wat je doet?

Cor de Bakker, van Bossen & de Bakker BV: Bossen & de Bakker is een echt familiebedrijf, Jan en ik zijn de tweede generatie. De passie voor Mercedes-Benz hebben wij van jongs af aan meegekregen en de passie voor Porsche is uit onze hobby voortgekomen. Wij onderscheiden ons van de merk-specifieke concurrentie door onze klanten altijd en met veel plezier de allerbeste service te verlenen. Door onze technische specialisatie kunnen wij die hoge servicegraad waarborgen, maar wel met een persoonlijke benadering.

Lilian Brevoord-Meerloo, van Meerloo & Co: Ons administratiekantoor bestaat al veertig jaar en we doen waar we goed in zijn. Dat is onze klanten zo goed mogelijk van financieel advies voorzien.

Jacob de Jong & Maurits Otto, van Otto’s alles voor kantoor: Wat ons familiebedrijf bijzonder maakt zijn de mensen die er werken en de hoeveelheid aan diensten die wij met ons team professionals kunnen leveren. Wij kunnen klanten ‘totaal ontzorgen’ op het gebied van ontwerpen & inrichten, printen, netwerkbeheer en kantoorartikelen. Daarbij doen wij graag een stap extra, want wij vinden een persoonlijke relatie met onze klanten heel belangrijk. 

Dirk Doppenberg, van Robucon bv: Voor elke hydraulische en pneumatische uitdaging een oplossing bedenken. Een jongensdroom die uitgekomen is.

Brevoord-Meerloo: ‘Onze eerste kantoorplek was in het oude kantoorgebouw van Hart & Co, de tweede zuurkoolfabriek van Langedijk. Aan het begin van het seizoen bestelden we altijd de eerste malse zuurkool. Heerlijk!’

Wat betekent werken en ondernemen in Langedijk voor jou als ondernemer? Woon je er zelf ook?

Lilian Brevoord-Meerloo: Ik geniet al dertig jaar in Langedijk van de natuur, de ondernemersmentaliteit van de mensen. De meeste cliënten komen hier uit de omgeving.

De Jong & Otto: Wij wonen en werken allebei in Langedijk.  Wij genieten van de nuchterheid van de ondernemers in Langedijk; no nonsens en recht voor zijn raap. Het voelt goed om van hieruit ons netwerk uit te breiden en lokaal en regionaal actief te zijn.

De Bakker: Wij zijn beiden geboren en opgegroeid in Noord-Scharwoude en zijn nog steeds nauw verbonden met Langedijk, zelf woon ik in Broek op Langedijk. De grootte van de gemeente Langedijk past prima bij ons: niet te groot, niet te klein, voldoende ontwikkeling en een grote mate van betrokkenheid van en met de inwoners.

De Jong & Otto: ‘Wij willen de samenwerkingen die wij hebben met andere ondernemers versterken en graag uitbreiden; want samenwerken verdubbelt kracht!’

Lilian Brevoord-Meerlo
Lilian Brevoord-Meerlo

Wat is voor jou de meest zwaarwegende reden om in Langedijk te werken en ondernemen?

Doppenberg: Robucon bestaat sinds 1973. Het bedrijf is altijd al gevestigd geweest in Langedijk en heeft daardoor veel klanten in deze omgeving.

De Bakker: Onze onderneming is al zestig jaar gevestigd op deze locatie. De kruising Dorpsstraat – N504 wordt dan ook vaak de kruising bij Bossen & de Bakker genoemd. Zo’n zichtlocatie is voor ons als autobedrijf heel belangrijk. Onze klanten komen niet alleen uit Langedijk maar uit de hele regio. Zeventig procent van onze klanten woont in een straal van 25 kilometer rond ons bedrijf. Een verhuizing van ons bedrijf in welke richting dan ook, zal dit beeld verstoren. Wij houden dus vast aan onze A1-locatie.

De Jong & Otto: Wij zijn de vijfde generatie ‘Otto’s’ in Langedijk! Sinds 1876 is het bedrijf al gevestigd in Langedijk; eerst op de Dorpsstraat, daarna hoek Uitvalsweg / Dijk, en nu op de Broekerwerf. Drie locaties, steeds in het hart van het dorp. Een andere plek dan Langedijk past gewoon niet bij ons…

Lilian Brevoord-Meerloo: Het is een echt ondernemersdorp met veel winkels en bedrijven. Ik ben dankbaar voor de mond-tot-mond reclame van bestaande cliënten. We zijn gelegen aan de karakteristieke Dorpsstraat en goed te bereiken.

Wat levert het gevestigd zijn in Langedijk je op? Is het ondernemersklimaat hier gunstiger ten opzichte van andere plekken?

De Jong & Otto: Gevestigd zijn in Langedijk zorgt ervoor dat wij kunnen ondernemen zoals we zijn. Met de voeten in de klei, ruimte om ons heen en goed contact met andere lokale ondernemers. Mede daardoor voelt het ondernemersklimaat aan als een goed passende jas.

Lilian Brevoord-Meerloo: Vroeger waren we gevestigd in Schoorl, waar minder ondernemingen waren. Aangezien we veel cliënten kregen uit deze regio, besloten we naar Oudkarspel te verhuizen. Voordeel hiervan was dat we nog beter persoonlijk bereikbaar waren.

De Bakker: Er is een prima verstandhouding met de gemeente Langedijk. We hebben ze in al die jaren niet vaak nodig gehad en zo hoort dat ook te gaan. Ervaringen met een andere gemeente hebben we niet, dus een persoonlijke referentie is lastig. Mochten er in de toekomst ontwikkelingen komen waarbij we de gemeente wel nodig hebben, ben ik ervan overtuigd dat we goede gesprekspartners zijn.

Doppenberg: Breekland, waar Robucon gevestigd is, is een mooi ruim opgezet industrieterrein en zeer goed bereikbaar.

Cor de Bakker (links) en Jan de Bakker (rechts)
Cor de Bakker (links) en Jan de Bakker (rechts)

Wat is voor jou het best bewaarde geheim van Langedijk?

Lilian Brevoord-Meerloo: We hebben goede herinneringen aan onze eerste kantoorplek, die was namelijk gelegen in het oude kantoorgebouw van Hart & Co, de tweede zuurkoolfabriek van Langedijk. Aan het begin van het seizoen bestelden we altijd de eerste malse zuurkool. Heerlijk!

De Jong & Otto: Voor sommige ondernemers is onze prachtig verbouwde showroom het best bewaarde geheim van Langedijk, maar dat hoeft geen geheim te blijven! Kom kijken en het zal u verbazen wat Otto’s ondernemers in de regio kan bieden op het gebied van netwerkbeheer, projectinrichting,  documentmanagement en kantoorsupplies.

Doppenberg: Het best bewaarde geheim van Langedijk is de no nonsens mentaliteit van de bewoners.

De Bakker: Het geheim van Langedijk is volgens mij de zeer rijke voedingsbodem voor ondernemers. Want kenmerkend voor Langedijk is het grote aantal succesvolle ondernemingen, vaak met een lange plaatselijke historie, goed voor een grote werkgelegenheid. Ook bij ons komt het grootste deel van ons personeel uit het dorp of de nabije omgeving. Het is prettig om deze goede band tussen plaatselijke ondernemingen en inwoners te ervaren.

De Bakker: ‘Kenmerkend voor Langedijk is het grote aantal succesvolle ondernemingen, vaak met een lange plaatselijke historie, goed voor een grote werkgelegenheid’

Dirk Doppenberg
Dirk Doppenberg

Welke ambitie heb je voor 2021 en wat ga je daaraan doen?

De Bakker: Het is onze ambitie en uitdaging om de volgende generatie te begeleiden naar een mooie en succesvolle toekomst. Binnen de familie ontwikkelt de derde generatie zich dusdanig dat de toekomst vol vertrouwen tegemoet mag worden gezien. Wij geven onze passie voor Mercedes-Benz en Porsche graag door!

Doppenberg: Meebewegen met de vraag uit de markt.

Lilian Brevoord-Meerloo: Gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn en onze cliënten zo goed mogelijk van dienst zijn.

De Jong & Otto: Ervoor zorgen dat het best bewaarde geheim van Langedijk geen geheim meer blijft. Dit gaan we doen door ons nog meer te laten zien. Daarnaast geloven wij in de kracht van samenwerken, zeker lokaal. Wij willen de samenwerkingen die wij hebben met andere ondernemers versterken en graag uitbreiden; want samenwerken verdubbelt kracht!

Doppenberg: ‘Het best bewaarde geheim van Langedijk is de no nonsens mentaliteit van de bewoners’

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: