Kennisplatform voor noord holland

Trainingscentrum Crescendo: opleiden met passie in Noord-Holland

Geplaatst op 20 april 2021
Opleiden met passie in Noord-Holland

In Hoorn is opleider Trainingscentrum Crescendo klaar voor de periode ná corona. Het aanbod van opleidingen is zeer divers, maar toch vooral gericht op de bouw, industrie en logistiek. Inmiddels is Trainingscentrum Crescendo vijf jaar actief en heeft het bedrijf een uitstekende naam opgebouwd met de no-nonsense aanpak van de trainingen.

Vele bedrijven en cursisten zetten Crescendo in als vaste leverancier voor bijvoorbeeld VCA-, BHV- en Code 95-opleidingen. Met zeer grote regelmaat verzorgt Crescendo VCA-opleidingen met op dezelfde dag het examen. Zowel voor VCA-basis als VCA-VOL. Ook de BHV-cursussen zijn populair.

Wanneer iemand een (hijs)kraan bedient, bijvoorbeeld een torenkraan, telescoopkraan of een autolaadkraan, dan dient die persoon een TCVT-certificaat te hebben. Bij Crescendo kan men de opleiding volgen en het TCVT-certificaat behalen. Ook verzorgt Crescendo de verplichte bijscholing.

Arbo-instructie

Ook voor het gebruik van heftrucks, hoogwerkers, bovenloopkranen en verreikers is een periodieke aantoonbare instructie verplicht. In praktijk betekent dit dat men elke vijf jaar geïnstrueerd moet worden voor de werkzaamheden die men doet. Veel bedrijven kiezen er voor dit door een opleider te laten doen. Onafhankelijk, praktisch en compleet.Momenteel is er vanuit de overheid en grote bedrijven veel aandacht voor medewerkers die met hijswerkzaamheden worden belast. De kennis en kunde blijkt van onvoldoende niveau te zijn. De hijsbegeleiders, aanpikkers of aanpikkelateurs dienen ook geïnstrueerd te zijn voor de werkzaamheden. Dat betekent dat zij de kennis en kunde moeten hebben om veilig te kunnen hijsen.  Bij Crescendo is men daarvoor aan het juiste adres.

Speciaal voor werkzaamheden met een verhoogd risico organiseert men cursussen en trainingen die vanuit de Arbowet zelfs verplicht zijn. Veel werkgevers zijn niet op de hoogte van deze verplichting vanwege het verhoogde risico. Te denken aan ‘werken langs wegen’, ‘werken in vervuilde grond of grondwater’, ‘werken op hoogte’ en ‘veilig aanslaan van lasten’.

Code 95

Wegens de coronaregels en de lockdown is er een grote achterstand ontstaan ten aanzien van de opleidingen. Dat geldt ook voor de Code 95-nascholingen. Deze scholing is verplicht voor beroepschauffeurs en was door de sluiting van het CBR niet meer mogelijk. Crescendo heeft zich in de afgelopen periode voorbereid op drukte voor Code 95-trainingen, met vooral op zaterdagen veel cursisten. Kijk op de website www.traincrescendo.nl  voor de actuele agenda.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: