Kennisplatform voor noord holland

Rijksoverheid kiest Babbage Company als bureau voor inhuur woordvoerders

Geplaatst op 5 oktober 2022
Rijksoverheid kiest Babbage Company als bureau voor inhuur woordvoerders

De Rijksoverheid kiest voor Babbage Company als mantelpartner voor de inhuur van woordvoerders. Het Rijk heeft na een openbare Europese aanbesteding gekozen voor een samenwerking met één bureau. Het bedrijf is sinds 2018 partner van het Rijk voor de inhuur van communicatieprofessionals en (web)redactieprofessionals. Met deze nieuwe raamovereenkomst is het bedrijf ook de komende jaren partner voor het leveren van tijdelijke woordvoerderscapaciteit.

De aanbesteding heeft betrekking op het leveren van tijdelijke en/of vervangende woordvoerderscapaciteit op zowel medior, senior als strategisch niveau. Carina Snaas, Director Operations, zegt over de aanbesteding: “We zijn ontzettend trots dat de Rijksoverheid voor ons kiest, zeker omdat voor deze aanbesteding slechts één partner wordt geselecteerd. Voor onze professionals, zowel gedetacheerden bij ons in dienst als ZZP-ers, betekent dat een verdere verbreding van ons aanbod.”

Toenemende vraag naar specialismen

De raamovereenkomst is rijksbreed. “Binnen de overheidscommunicatie zien wij een toenemende vraag naar het aantal specialismen. Woordvoering staat daarbij in de top 3. De laatste jaren hebben we ons netwerk versterkt met zowel beginnende als ervaren woordvoerders. Het is fijn dat de Rijksoverheid onze inspanning, persoonlijke benadering, kennis en ervaring ook op dit gebied erkent,” aldus Carina Snaas.

Kennis delen

Voor bij de Rijksoverheid ingezette professionals worden kennissessies bij de Babbage Academy & De Redactie Trainingen georganiseerd. Voor kennisdeling en -ontwikkeling op het gebied van woordvoering werkt het bedrijf nauw samen met gespecialiseerde partners Leene Communicatie en Woordvoerders Etc. Dankzij deze samenwerking hebben professionals toegang tot een ruim aanbod van scholing en ondersteuning. Daarnaast heeft Babbage Company het Maatwerkprogramma Woordvoerder ontwikkeld om nieuwe mediaprofessionals op te leiden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: