Kennisplatform voor noord holland

ROC-studenten doen drone-ervaring op bij bezoek aan METIP

Geplaatst op 17 april 2023
ROC-studenten doen drone-ervaring op bij bezoek aan METIP

Studenten en docenten van de opleiding Drone Engineering & Operations van ROC Amsterdam komen op vrijdag 21 april op bezoek bij METIP (Maritime Emerging & Enabling Technologies Innovation Park) om praktijkervaring op te doen met dronetechnologie. Op zaterdag 22 april mogen ze dronevliegen op het fieldlab van Texel Airport. 

Bij METIP in Den Helder werken diverse organisaties en overheden volop aan de ontwikkeling van technologieën van de toekomst, zoals waterstof en nieuwe maritieme technologieën. Om deze technologieën goed te kunnen toepassen, is kennisontwikkeling cruciaal. Onderwijs moet goed aansluiten bij de vragen vanuit het bedrijfsleven. Drones zijn daar een onderdeel van. Bij Texel Airport bevindt zich een fieldlab waar gebruikers veilig kunnen oefenen met drones.

Een bezoek aan een locatie buiten de schoolmuren

Op vrijdag 21 april zijn de studenten bij METIP waar diverse partners de nieuwste ontwikkelingen presenteren op hun vakgebied. Ook zijn er korte workshops en krijgen de studenten een inkijkje in de carrièremogelijkheden op het gebied van dronetechnologie. Wie weet een mooie kans op een interessante stageplek of toekomstige baan! In de loop van de middag zullen de studenten hun eigen projectopdrachten presenteren en kunnen docenten, studenten en METIP-partners elkaar ontmoeten.

In de praktijk

Op zaterdag 22 april gaan de studenten en docenten richting Texel Airport om de theorie die ze op school hebben geleerd in de praktijk toe te passen. Hier krijgen ze de kans om zelf te vliegen met drones en te ervaren hoe het is om deze te besturen. De studenten zullen op deze dag ook in contact komen met professionals uit de drone-industrie en meer leren over de technologie en de wettelijke regels die hierbij komen kijken. Om 10.00 uur gaan ze van start.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: