Kennisplatform voor noord holland

Rutger Hamelynck nieuwe zakelijk directeur NEMO Science Museum

Geplaatst op 9 maart 2023
Rutger Hamelynck nieuwe zakelijk directeur NEMO Science Museum

Rutger Hamelynck is benoemd tot zakelijk directeur van NEMO Science Museum. Samen met algemeen directeur Géke Roelink vormt hij het nieuwe bestuur van NEMO.

Rutger Hamelynck is nu werkzaam voor NS als hoofd Brand Management en begint per 1 mei 2023 bij NEMO. “De wereld verwacht veel van innovatie en wetenschap voor de uitdagingen van deze tijd. Maar de wetenschap ligt ook onder een vergrootglas. Mensen blijven inspireren en kennis laten maken met wetenschap en techniek is daarom belangrijk. Hierin speelt NEMO een ijzersterke rol. Ik kijk ernaar uit om voor het museum aan de slag te gaan.”

NEMO heeft in 2023 een geheel nieuwe directie. Géke Roelink is per 1 februari begonnen als algemeen directeur. Hamelynck en Roelink starten in een bijzonder jubileumjaar. NEMO bestaat 100 jaar en dat zal binnen en buiten het museum worden gevierd. “NEMO is een onontbeerlijke plek om de blik van jong en oud te verruimen en nieuwgierigheid en verbeelding te stimuleren. Ik verheug mij zeer om samen met Rutger het succes van NEMO in dit kroonjaar voort te zetten”, aldus Roelink.

Hamelynck is benoemd door de raad van toezicht van NEMO. “We zijn verheugd dat het nieuwe bestuur met de komst van zakelijk directeur Rutger Hamelynck nu compleet is en NEMO post-corona naar een volgende fase in haar succesvolle bestaan kan leiden”, zegt Bernard Fortuyn, voorzitter van de raad van toezicht. De raad bedankt voormalig bestuurder Michiel Buchel, die begin dit jaar met pensioen is gegaan.

Rutger Hamelynck

Rutger Hamelynk (1970) studeerde Economie en Kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hamelynck werkte voor ING als hoofd Sponsorships en de afgelopen tien jaar bij NS. In die rollen probeerde hij vaak een verbinding met de culturele sector en de wetenschap te maken. Zo werkte hij eerder samen met NEMO tijdens het Weekend van de Wetenschap, met een Stationslab op Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en met de Hyperloop.  

Daarnaast heeft hij verschillende nevenfuncties in de culturele sector. Onder andere als voorzitter van Stichting Haarlemse Opera en Poppodium Victorie in Alkmaar. Ook zat hij in de raad van toezicht van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. “Ik ben zakelijk ingesteld, maar heb ook grote affiniteit met cultuur en wetenschap. Voor mij komen die werelden nu samen in de functie van zakelijk directeur bij NEMO.”

Hamelynck woont in Haarlem en kwam vroeger geregeld met zijn kinderen in NEMO. Vooral het samen ontdekken en experimenteren maakte het een geliefd uitje met de familie. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: