Kennisplatform voor noord holland

SEM social: Van droom naar werkelijkheid met een eigen social mediabureau

Geplaatst op 17 december 2020
SEM Social

Twee jonge vrouwen met een droom, Suzanne en Emma, zitten medio 2018 samen op een terras en besluiten een eigen bedrijf te starten, zodat ze ondernemingen kunnen helpen klanten aan te trekken via social media. Na beide ervaring op te hebben gedaan in marketing en communicatie slaan zij de handen ineen. En van een droom maakten ze werkelijkheid.

Social mediabureau SEM social helpt ondernemingen op verschillende manieren:

1-op-1 social media training en advies
Een voorbeeld: een (kleine) ondernemer wil leren hoe je klanten kunt bereiken en aantrekken via social media, maar wil zelf de touwtjes in handen hebben. Suzanne en Emma: “Tijdens gezamenlijke sessies leren wij jou de kneepjes van het vak. We leren je hoe je social media-advertenties opzet, hoe je storytelling inzet en allerlei social media growth-tools gebruikt om je social mediakanalen te laten groeien.”

Social media beheer
Ben jij een ondernemer die geen affiniteit heeft met social media, maar wel via deze weg klanten wil bereiken? De tip van Suzanne en Emma: Besteed het uit! “Onze social mediamanagers nemen jouw kanalen uit handen, schrijven teksten, creëren bijpassend beeldmateriaal en plannen dit in op het moment dat jouw doelgroep online is. Kortom, je hebt geen omkijken naar je social media. Jouw persoonlijke social mediamanager faciliteert een vast aantal wekelijkse posts.”

Social media adverteren
Wanneer je een business hebt staan waarmee je de behoefte van een doelgroep vervult, kun je gaan opschalen. Social media-advertenties zijn de perfecte manier om op te schalen, aldus Suzanne en Emma. “Onze social media campagnemanagers zetten jouw campagne van begin tot eind op. Dat doen we op basis van jouw doelstelling. Meer merkbekendheid, e-mailadressen verzamelen, een (online) evenement opzetten, een webshop verkopen of leadgesprekken? Het kan!”

Over Suzanne en Emma

Suzanne is een dynamische en sportieve vrouw met ambitie. Ze kan anderen enthousiasmeren met haar goede uitstraling. Dit vinden wij belangrijk: verbinding maken met mensen. Alleen door verbinding te maken kun je samenwerken. En dat is het doel van marketing. Ervoor zorgen dat anderen met jou willen samenwerken of jouw product willen afnemen. Emma is een energieke en creatieve vrouw. Druk bezig zijn en het vertrouwen krijgen om anderen te mogen helpen, daar krijgt ze energie van. “Het leuke aan ons werk is dat we verschillende ondernemers in allerlei branches en sectoren met verschillende doelgroepen mogen helpen. We zetten een strategie uit en bepalen per klant op welke manier we doelgroepen gaan aantrekken via social media.”

SEM Social

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: