Kennisplatform voor noord holland

SPIE voltooit de renovatie van conferentiefaciliteiten in RAI Amsterdam

Geplaatst op 6 februari 2024
SPIE voltooit de renovatie van conferentiefaciliteiten in RAI Amsterdam

De G-zalen van RAI waren toe aan een grondige renovatie. Voordat SPIE daadwerkelijk kon vernieuwen, moest er veel gebeuren waaronder het slopen van plafonds, wanden en oude installaties. SPIE plaatste een nieuw cv-, gekoeld water- en ventilatie tracé en bracht kilometers kabels aan voor alle nieuwe aansluitingen, data en voorzieningen voor geluid, microfoons en beamers. Alle zalen zijn vervolgens voorzien van nieuwe akoestische wandafwerking, plafonds en vloeren.

Hangconstructie

De grootste uitdaging was de installatie van een nieuwe luchtbehandelingskast (LBK) op het dak van de RAI. SPIE heeft deze werktuigbouwkundige installatie – die het uitgangspunt is voor de klimaatinstallatie in alle zalen – volledig geëngineerd. Vanwege het hoge gewicht van de LBK was er een speciale stalen hangconstructie nodig om te voorkomen dat de kast rechtstreeks op het dak steunt. SPIE was tevens verantwoordelijk voor de elektrische en bouwkundige werkzaamheden. Michael van der Sar, projectleider van SPIE legt uit: “Dankzij onze brede technische dienstverlening kunnen wij onze klanten van strategie tot en met uitvoering ondersteunen. Alles komt samen in dit project. We hebben hier als team op zowel bouwkundig, als technisch vlak een topprestatie geleverd.”

Van tl naar led

SPIE is betrokken bij meerdere verduurzamingsinspanningen van RAI Amsterdam. Nog voor de oplevering van de G-zalen startte het volgende project voor RAI: het vervangen van de verouderde tl-verlichting door moderne led-systemen in alle hallen en parkeergarages. Dit project, waarin SPIE samenwerkt met Trilux, levert energiebesparingen op en een kleinere ecologische footprint, met een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van het conferentiecentrum (tot wel 85%). 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: