Kennisplatform voor noord holland

Staalbouwers fuseren onder vleugels van Noord-Hollandse investeerder

Geplaatst op 22 september 2022
Staalbouwers fuseren onder vleugels van Noord-Hollandse investeerder

Ruim 100 jaar na oprichting verkoopt de familie Post hun bedrijf Post Staalbouw aan Service Groep Nederland, eigenaar van de grotere branchegenoot VSA Technische Service. De staalbouwers Post en VSA gaan toewerken naar één nieuwe organisatie in Velsen-Noord. Met deze krachtenbundeling willen de twee bedrijven hun groei versnellen om in te kunnen spelen op de toenemende klantvraag.

Beide bedrijven zijn actief in inspectie, constructie, service en onderhoud van constructiewerken in de industrie. Service Groep Nederland is al eigenaar van VSA Technische Service, Optimum Elektrotechniek en technische dienstverlener Facta, dat landelijk opereert vanuit 8 locaties. De groep heeft zo’n 400 medewerkers aan het werk.

Met deze fusie verwachten de twee staalbouwers zich te onderscheiden van concurrenten met een kleinere omvang. “Een verdere professionalisering en digitalisering van onze activiteiten plus de krachtenbundeling met VSA biedt ons bedrijf grote kansen in de toekomst. We krijgen aansluiting bij elkaars markten en kunnen onze opdrachtgevers een nog betere en completere service leveren”, aldus Jaap Zijlstra, algemeen directeur Post.

Frank Sminia, algemeen directeur van de combinatie Post/VSA: “We willen op eigen kracht groeien, maar sluiten overnames ook niet uit. Daarbij kijken we in eerste instantie naar branchegenoten in Noord-Holland.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: