Kennisplatform voor noord holland

Starterslening voor zorgpersoneel en onderwijzers werkzaam in Amstelveen

Geplaatst op 7 oktober 2020

De gemeente wil zorgmedewerkers en leraren die in Amstelveen werken en naar Amstelveen willen verhuizen ondersteunen bij de aankoop van een woning.  Daarom wordt de gemeentelijke starterslening om een huis te kopen ook voor deze groepen beschikbaar. Het College van B en W heeft hier dinsdag mee ingestemd.

“We zien dat zorgpersoneel en leraren moeilijk een woning kunnen vinden in Amstelveen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “Met deze uitbreiding van de gemeentelijke starterslening komen we deze groepen tegemoet.” Zorg- en onderwijsinstellingen krijgen een brief van de gemeente om hun personeel te wijzen op de nieuwe mogelijkheden.

Starterslening

De gemeentelijke starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van een woning en het bedrag dat kan worden geleend bij een bank. Onlangs werd de regeling al verruimd zodat meer Amstelveners er gebruik van kunnen maken. De nieuwe regels gelden sinds 1 oktober.

Voorwaarden sinds 1 oktober

Starters kunnen een gemeentelijke lening krijgen bij een woningprijs onder de grens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van € 310.000 (vanaf 2021 € 325.000). Voor woningen met energiebesparende en kwaliteitsverbeterende maatregelen is dat € 328.600 (vanaf 2021 € 344.500). De starterslening kon in de oude situatie 20 % van de kostengrens zijn, maar niet meer dan € 40.000. “Dit maximum is geschrapt in de nieuwe situatie”, zegt Ellermeijer. “Ook laten we de oude inkomensgrens van € 45.000 euro vrij.” Amstelveners, en nu ook zorgpersoneel en leraren van buiten de gemeente, kunnen terecht op www.amstelveen.nl/starterslening voor meer informatie of een aanvraagformulier.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: