Kennisplatform voor noord holland

Stichting Mecena vraagt en biedt hulp voor creatieve sector

Geplaatst op 16 december 2020
Joost Baljé Stichting Mecena

‘Zo wordt ondernemen nog leuker’

Werken om te overleven. Het is nu even niet anders? Het kan wél anders. Werken om te leven. Genieten van mooie dingen. Werk van artiesten en kunstenaars. Voorstellingen. Optredens. Het draagt allemaal bij aan de kwaliteit van leven. Stichting Mecena zet zich in voor organisaties die deze belangrijke rol willen blijven vervullen maar daar hulp bij nodig hebben.

Hun probleem is ieders probleem

Mensen in de creatieve sector, evenals tal van maatschappelijke organisaties, hebben het nu moeilijker dan ooit. Terwijl hun rol in de maatschappij van levensbelang is. Niet om mensen te laten overleven. Maar om mensen te laten léven. Stichting Mecena is opgezet door een groep van ondernemers die hierbij wil helpen. Zodat artiesten, kunstenaars en andere creatieven kunnen doen waar zij goed in zijn: de kwaliteit van leven verbeteren en ervoor zorgen dat mensen zich goed voelen.

Ondernemen voor uzelf én voor elkaar

De oprichters van de stichting doen een oproep aan andere ondernemers: “Wij ondernemen omdat wij dat leuk vinden. Net als u. We vinden het belangrijk om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Zo wordt ondernemen bovendien nog leuker. Is dat voor u nu even geen prioriteit? Wij vinden dat dit altijd een prioriteit moet zijn. In goede én in slechte tijden.”

Steunpilaar en Livestreaming

Stichting Mecena maakt het mede mogelijk dat artiesten, kunstenaars, instellingen voor kunst en cultuur en andere maatschappelijke organisaties door kunnen gaan met hun belangrijke werk. Nu, maar ook straks. “Dat doen we in eerste instantie op twee manieren:

  1. De Steunpilaar: maak een selfie en laat zien waar je voor staat!
    We nodigen uit om een selfie te maken – alleen, met vrienden, familie, buren of collega’s – die op de achtergrond laat zien voor welke culturele instelling, groot of klein, iemand staat. Tegen een kleine vergoeding wordt de foto ingelijst of verstuurd als ansicht of wenskaart. De opbrengst gaat naar de betreffende instelling.
  2. Livestreaming on stage: optreden in het thuistheater
    Een volle zaal blijft voorlopig praktisch niet haalbaar. Voorstellingen livestreamen is een veilig alternatief. Ticketverkoop voor online voorstellingen zorgt voor zeer welkome inkomsten bij theaters en podia. Zorginstellingen en behoeftige personen krijgen gratis online toegang.”

Livestreaming is ook straks een aantrekkelijke, extra manier om méér mensen te bereiken. Daarom blijft dit vast onderdeel van de activiteiten van Stichting Mecena. Dat geldt ook voor de doelstelling livestreaming voor geselecteerde doelgroepen gratis aan te bieden.

Stichting Mecena is een initiatief van marketingstrateeg en merkenverbeteraar Igor Pont (voorzitter), communicatiemaker Joost Baljé (penningmeester) en tekstschrijver Ben de Dood (secretaris).

Meer weten? Kijk op mecena.nl
E-mail: wijdoenmee@mecena.nl
Direct contact: bel met Joost Baljé op 06 – 14 37 99 95

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: