Kennisplatform voor noord holland

Supermarktketen Dirk start omschoolweek

Geplaatst op 18 december 2020
Supermarktketen Dirk start omschoolweek

Omschooltraject helpt managers uit diverse branches binnen een week aan een nieuwe baan.

Van geen werk, naar volop kansen en werk als afdelingsmanager of supermarktmanager: het kan bij Dirk. De supermarktketen start een speciaal omschooltraject om managers uit diverse branches zo snel mogelijk weer aan een baan te helpen.

Nu in sommige sectoren door corona geen of weinig werk meer is, moeten veel mensen in de horeca, het toerisme en de evenementenbranche op zoek naar iets anders. Maar dat blijkt in de praktijk lang niet altijd even makkelijk. Want niet iedereen kan direct instappen in de zorg, het onderwijs of de ICT waar nu wel veel werk is. Supermarktketen Dirk biedt uitkomst en start een compleet nieuw traject om mensen binnen een week om te kunnen scholen tot afdelingsmanager of supermarktmanager.

Voor dit traject gaat Dirk op zoek naar professionals met bepaalde vaardigheden. Er wordt gekeken naar competenties én potentie. Na de omschoolweek stromen kandidaten door in een programma voor verdere vakinhoudelijke- en persoonlijke ontwikkeling.

Marcel Huizing, Directeur van Dirk: “Een carrière switch kan soms heel soepel gaan als de oude en nieuwe baan enigszins op elkaar lijken. Tijdens de omschoolweek kijken we graag met een wat bredere blik. De ervaring en vaardigheid van een vorige baan komen vaak ook weer van pas in het nieuwe vak. Zo komen de kwaliteiten van bijvoorbeeld horecamanagers voor een groot deel overeen met de eisen waaraan een afdelingsmanager bij ons moet voldoen. Met de diverse doorgroeimogelijkheden die wij kunnen bieden, hopen we veel mensen een gedroomde nieuwe loopbaan te kunnen bieden.”

De Omschoolweek

Geïnteresseerden in de omschoolweek kunnen zich aanmelden via werkenbijdirk.nl/omschoolweek. Op maandag 25 januari gaat de omschoolweek bij Dirk van start. Na het succesvol afronden van de week, kunnen de afdelings- en supermarktmanagers in spé direct betaald aan de slag. In de periode die volgt, zullen ze hun totale opleiding verder afronden in combinatie met de praktijkervaring die ze opdoen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: