Kennisplatform voor noord holland

Terug naar het kloppend hart

Geplaatst op 15 oktober 2021
Terug naar het kloppend hart

Hoe komt de zakelijke rijder het beste op zijn werk of bij klanten? Het antwoord op die vraag is in elk geval niet per se ‘in een zo groot mogelijke auto’. “Wij hebben klanten die bij ons meer fietsen leasen dan auto’s.”

Robert Wullings is er de persoon niet naar om zich blind te staren op een mooie Audi, ŠKODA, Seat of Volkswagen. Tuurlijk, enthousiast wordt de commercieel manager Business Center van A-Point wel van alle nieuwe automodellen, maar kom bij hem niet aan met de stelling dat de auto altijd op de eerste plaats komt. “Zeker in een stad als Amsterdam moet je je optimaal kunnen inleven in de vervoersvraag van je klanten. De auto van de zaak speelt hierin nog steeds een belangrijke rol, maar de leasefiets is aan een opmars bezig. Ook het deels vanuit huis werken heeft invloed op het zakelijk rijgedrag en vraagt om flexibele oplossingen en maatwerk. Bij het A-Point Business Center snappen we dat.”

Uit voorraad

In dat opzicht kun je wel stellen dat A-Point de trends haarfijn aanvoelt. Ook op fiscaal gebied. “Dankzij actief voorraadbeheer kunnen we veel modellen van onze merken nog dit jaar leveren. Dat is gunstig voor de zakelijke rijder, want vanaf 1 januari stijgt de bijtelling voor elektrische modellen van 12 naar 16 procent”, vertelt Wullings. Door het wereldwijde tekort aan chips en grondstoffen zijn de productieprocessen bij veel autofabrieken vertraagd en kunnen levertijden oplopen. “Het snel kunnen leveren vanuit onze ruime voorraad is dan wel zo fijn.”

Koop of lease

Bij A-Point Business Center kunnen zzp’ers, mkb-ondernemers en multinationals auto’s leasen, huren en aanschaffen. A-Point is namelijk dealer en leasemaatschappij van Audi, ŠKODA, Seat, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. “Sinds mei zitten we weer in Amsterdam, boven het Audi Centrum in Zuidoost. Praktischer omdat we dan ook dichter bij de grootste showrooms van onze andere vier merken zitten. Amsterdam is bovendien het kloppend hart van ons verzorgingsgebied – dus het is ook een logische stap richting onze klanten.”

Zakelijke mobiliteit is sowieso de rode draad bij A-Point. “Dat begrip interpreteren we ruim. Wij denken mee over elk vervoersvraagstuk dat klanten bij ons neerleggen. Of dat nou lease of aanschaf van een auto is, en welke dan, wel of niet in combinatie met een onderhouds- en reparatiecontract of een oplossing met (elektrische) leasefietsen. We hebben alles onder één dak, als klant heb je altijd één contactpersoon die elke vraag oppakt”, legt Wullings uit.

Altijd in beweging

Door ondersteuning te bieden bij het beheer van het wagenpark kunnen ondernemers zich volledig focussen op hun bedrijf – ontzorgen is een sleutelbegrip bij A-Point. “We storten ons met plezier op het invullen van (tijdelijke) vervoersbehoeften, adviseren over kopen of leasen van een nieuwe auto of occasion, over het verduurzamen van een wagenpark of we helpen bij het opstellen van autoregelingen. We zitten in elk geval nooit stil!”

Met de verhuizing van Hoofddorp naar het Audi Center Amsterdam zit A-Point Business Center weer dicht bij zijn klanten én veel centraler ten opzichte van de eigen showrooms. Alle vijf flagshipstores zitten op steenworp afstand – de lijntjes zijn letterlijk heel kort.

‘Soms sluit een leasefiets beter aan op de mobiliteitswens dan een leaseauto’

‘Amsterdam is het kloppend hart van ons verzorgingsgebied’

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: