Kennisplatform voor noord holland

Theater Bellevue neemt na 15 jaar afscheid van programmeur Frank Noorland

Geplaatst op 5 februari 2021
Theater Bellevue neemt na 15 jaar afscheid van programmeur Frank Noorland

Frank Noorland maakt na 15 jaar programmeren en produceren voor Theater Bellevue de overstap naar Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam. Per 1 april begint hij daar als programmeur, creatief producent en begeleider van jonge makers. Frank heeft in 15 jaar tijd een belangrijke stempel gedrukt op de programmering en de eigen producties van Theater Bellevue. Hij heeft met een gedurfde visie inhoud gegeven aan het programmeren en produceren onder één dak. Met een neus voor nieuw talent, een niet aflatende energie en lef viel hij op als smaakmaker in het vlakke vloer circuit. Onder de bevlogen leiding van Frank Noorland hebben de Bellevue Lunchproducties aan betekenis gewonnen. Toneelschrijvers van de toekomst zijn op de kaart gezet en Theater Bellevue is uitgegroeid tot dé plek waar nieuw Nederlands repertoire ontwikkeld wordt.

Frank Noorland
Noorland is voor jonge theatermakers een waardevolle gesprekspartner en hij wist velen van hen aan Bellevue te binden: “Ik heb een hoofd en hart vol mooie herinneringen aan de gesprekken met makers, schrijvers en regisseurs. Voor mij was het van grote waarde dat zij zich veilig en tevens uitgedaagd voelden binnen de muren van ons theater. Ben blij dat ik mee mocht bouwen aan hun carrières en ben trots op hun kwaliteiten en successen. En dankbaar voor wat ik met het team van Bellevue voor elkaar heb gekregen.

Frank Noorland bond niet alleen theatermakers, toneelschrijvers en spelers aan Bellevue, hij ontwikkelde ook ‘Bellevue op Locatie’ met onder andere Circus Treurdier, Nineties Productions en Young Gangsters. Hij is mede-initiator van het internationale Pop Arts Festival dat sinds 2009 jaarlijks plaatsvindt in Theater Bellevue en andere podia in de stad. Hij gaf de kleinkunst in Bellevue een grote kwaliteitsimpuls. Beginnende cabaretiers kregen de kans om hun eerste voorstellingen te tonen en vervolgens vanuit Klein Bellevue de stap te maken naar grotere podia.

Het is heel erg spijtig dat Frank ons gaat verlaten maar we gunnen hem de overstap naar Walhalla zeer. De prachtige en sterke programmeringslijn van Frank houden we in ere!“, zegt directeur Jeannette Smit.

Programmeurs
De programmering wordt vanaf 1 april overgenomen door drie programmeurs:

Lieke Hillebrand (projectleider/event manager bij het Nederlands Theater Festival, BNG Theaterprijs, De Schoolschrijver en ROSE Stories) richt zich als hoofdprogrammeur op de eigen Lunchtheaterproducties en theaterprogrammering van de Grote Zaal; Julie Vegter (tekstschrijver en presentator, programmeur dans bij het Vondelpark Openlucht Theater en de Uitmarkt) ontfermt zich over de dansprogrammering en Eveline Mol (artistieke leiding Cameretten, samensteller BIES (Theater Bellevue), Podium PeP (Theater PePijn) en Giggle (Theater Walhalla)) gaat Klein Bellevue programmeren.

Foto: Maartje Strijbis

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: