Kennisplatform voor noord holland

Top overheid en bedrijfsleven komen dit jaar virtueel bijeen op Big Improvement Day

Geplaatst op 18 mei 2021
Top overheid en bedrijfsleven komt dit jaar virtueel bijeen op Big Improvement Day.

Op 19 mei 2021 vindt de veertiende editie van de Big Improvement Day (BID) plaats. Jaarlijks komen hier de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen om de positieve veranderingen in Nederland te belichten, te stimuleren en te accelereren binnen de thema’s Educatie & Voedsel, Erkenning & Innovatie en Bewegen & Werk. BID 2021 zal hierop geen uitzondering zijn. Wel wordt het grootschalige evenement dit jaar in een nieuw jasje gestoken; een nieuwe locatie, een nieuwe dagvoorzitter, én het evenement zal online plaatsvinden waardoor het normaliter exclusieve gesloten evenement toegankelijk wordt voor alle geïnteresseerden. 

Dit jaar wordt de BID op een andere wijze georganiseerd. Gedwongen door de komst van COVID19 en bijbehorende maatregelen, wordt het evenement dit jaar online gehouden. Dit maakt de veertiende editie extra speciaal. Het evenement wordt hierdoor namelijk eenmalig toegankelijk gemaakt voor alle geïnteresseerden en is gratis bij te wonen. Direct vanaf het podium van het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden vindt de livestream plaats. Ook wordt de rol van dagvoorzitter door Charles Groenhuijsen overgedragen aan Jeroen Busscher. Gezamenlijk met BID-intiatiefnemer Ralph van Hessen zal hij het evenement in goede banen leiden. Naast zijn specialisaties in leiderschap en organisatieverandering is het een match op het gebied van mindset. “De wereld kan alleen leuker en mooier worden gemaakt als er niet in problemen maar in mogelijkheden wordt gedacht en dat is exact wat de Big Improvement Day faciliteert,” aldus Busscher.

Een greep uit de sprekers van 2021

Met de overgang van off- naar online pakt de organisatie van de Big Improvement Day haar kansen om meer personen en instanties een podium te geven dan ooit tevoren. Dit jaar staan hier maar liefst ruim 50 sprekers. Allereerst de keynotes; een diepte-interview met Prins Constantijn over het Nederlandse tech ecosysteem, persoonlijke ontboezemingen, inclusiviteit, erkenning en innovatie, Kees Kruythoff die zich als CEO van plantaardige voedings-multinational LIVEKINDLY Collective inzet om het wereldwijde voedingssysteem te verduurzamen, en Arno Nienhuis, Directeur Benelux Talent Solutions van LinkedIn over de kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Andere highlights van de dag zijn de digitale bijdrage van Koningin Máxima als erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, de presentatie van Marian van Happen (COO van RGF Staffing) en Nathalie van Berkel (Lid Raad van Bestuur van het UWV) over de evolutie van de werkgelegenheid in Nederland, en een rondetafelgesprek met o.a. Sportinnovator en voorzitter van NL Actief, Karin van Bijsterveld, over het in beweging krijgen van Nederland en de sportinnovaties die gaan leiden tot betere prestaties op de Olympische Spelen. Ten slotte staan ook de jaarlijkse vaste items van Gijs Rademaker waarin hij laat zien hoe het ervoor staat met positiviteit in Nederland, en inspiratie van Ali B op de agenda.

Stimuleren positiviteit

Net als voorgaande jaren zullen er verschillende personen en instanties in het zonnetje worden gezet voor hun inzet en inspiratie op het gebied van positiviteit. Zo reiken staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, en Maxime Verhagen de Phoenix Awards uit aan ondernemers en organisaties die tegenslagen hebben omgezet in succes, en beloont Mark Frequin de Meest Positieve Overheidsorganisatie met een BID Positivity Award. Ten slotte wordt dit jaar voor het eerst een cheque van €25.000 overhandigd aan twee vrouwelijke ondernemers met als doel om het aantal vrouwen in de techniek-branche te stimuleren. De uitreiking wordt gedaan door Pieter Waasdorp, Directeur Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: