Kennisplatform voor noord holland

Top overheid en bedrijfsleven komt virtueel bijeen op Big Improvement Day op 18 januari

Geplaatst op 17 januari 2022
Top overheid en bedrijfsleven komt dit jaar virtueel bijeen op Big Improvement Day.

Op 18 januari 2022 vindt de vijftiende editie van de Big Improvement Day (BID) plaats. Traditiegetrouw op de derde dinsdag van januari komt hier jaarlijks de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven bijeen met als doel om de positieve veranderingen in Nederland te belichten, te stimuleren en te accelereren. BID 2022 is hierop geen uitzondering. Wel vindt het evenement dit jaar wederom online plaats. Het wordt live uitgezonden vanuit Kasteel de Wittenburg in Wassenaar, waardoor het normaliter exclusieve gesloten evenement gratis toegankelijk wordt voor alle geïnteresseerden.

Tijdens BID 2022 zullen meer dan 30 bestuurders en thought leaders vanuit de overheid en het bedrijfsleven het podium betreden. Dit jaar met een specifieke focus op innovatie en verbetering van de Nederlandse arbeidsmarkt en werkgeverschap, de gezondheidszorg, voeding en onderwijs. De dag wordt voorgezeten door initiatiefnemer van de Big Improvement Day, Ralph van Hessen.

Een greep uit de sprekers

De keynote wordt dit jaar gegeven door niemand minder van Louis van Gaal. Hij zal zijn visie delen op innovatie in de sport en vertellen over de laatste ontwikkelingen van het Nederlands elftal. Andere sprekers op het gebied van gezondheid zijn onder andere Jacob Olie van Eurofins over de doorbraken in de Nederlandse gezondheidszorg, en Kees Kruythoff, CEO van plantaardige multinational LIVEKINDLY Collective, over de benodigde revolutie in de voedingsindustrie voor een duurzame toekomst.

Op het gebied van de arbeidsmarkt en werkgeverschap vertellen onder meer afgevaardigden van het Ministerie van Economische Zaken en het Centraal Planbureau op het podium over de prioriteiten voor komend jaar en deelt speciaal adviseur van de overheid, Mark Frequin, zijn visie op leiderschap binnen de overheid. Ook krijgen diverse topondernemers de microfoon in handen. Zo vertelt Herman Zondag van AFAS over goed werkgeverschap, Patrick Banis van CAOP hoe de organisatie het doel om de gehele beroepsbevolking aan het werk te krijgen realiseren en deelt Edward Belgraver zijn nieuwe kijk op de arbeidsmarkt waarin niet de werkgever, maar werknemer centraal staat.

Plannen en visies over de rol van digitalisering en innovatie worden gedeeld door onder andere Frank Tierolff van Kadaster. Hij vertelt over de ontwikkelingen binnen de organisatie op het gebied van de inzet van geodata en hoe zij een steeds grotere rol spelen op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling. Daarnaast staat Rob van der Velde van Geonovum op het podium over optimalisatie van de samenleving door digitalisering in te zetten bij sociale vraagstukken.

Onderwijs

Ook onderwijs komt aan bod. Laura Walter-Goudsmit van Edutrainer deelt haar visie op digitalisering om het onderwijs in Nederland te verbeteren en door onder meer Hans Schutte en kandidaten van de ‘Leraar van het Jaar’ verkiezing wordt gesproken over onderwijsvernieuwing en ‘De School van de Toekomst’.

Ten slotte staan ook de jaarlijkse vaste items van Gijs Rademaker waarin hij laat zien hoe het ervoor staat met positiviteit in Nederland, ditmaal op het gebied van zorg en educatie. Traditiegetrouw vat Ali B de dag samen in een wrap up en ook gedurende elke ochtend, middag en namiddag onderdeel zal hij het podium toetreden.

De BID 2022 vindt op 18 januari plaats van 09:45 uur tot 17:45 uur en is voor alle geïnteresseerden live te volgen via de website van de Big Improvement Day.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: