Kennisplatform voor noord holland

Trainingscentrum Crescendo: Een no-nonsense opleider met passie

Geplaatst op 21 april 2020

Gestart in januari 2016 op het terrein bij Van ‘t Hek in de Beemster is Crescendo inmiddels uitgegroeid tot een opleider waar velen al de weg naar hebben gevonden. Of het nu gaat om een heftrucktraining of een hoogwerker-training; het is voor de trainers van Crescendo geen enkel probleem. Het aanbod is groot.

Nadat Joop van der Wal in 2016 startte met diverse trainingen en opleidingen binnen de funderingsbranche, bleek al heel snel dat de praktische benadering van de trainingen zeer goed aansloeg. In het kader van de Arbowet is de instructie voor diverse machines elke vijf jaar verplicht. Crescendo biedt een gedegen instructie met de aantoonbaarheid van een certificaat.

Binnen korte tijd werd de vraag zo groot dat er trainers bij moesten komen. Ook werd de locatie in de Beemster te klein en vanaf zomer 2018 is Crescendo gevestigd in Hoorn, op industrieterrein Hoorn 80. Inmiddels zijn er dagelijks een vijftal trainers aanwezig en wordt de administratie gedaan door nog eens vier personen.

Diverse opleidingen
Met de mogelijkheden van deze locatie zijn er doorlopend verplichte TCVT-opleidingen voor diverse soorten machines: voor een torenkraan, mobiele hijskraan, autolaadkraan of een funderingsmachine. Voor al deze machines heeft men een certificaat om deze te mogen bedienen.

Crescendo heeft ook meerdere hijsopleidingen in het cursuspakket. Zo is er ook een training ‘aanslaan van lasten’ waarin degene die met hijswerkzaamheden wordt belast diverse facetten van hijsen leert kennen. Deze training kan worden beschouwd als de aantoonbare instructie die de Arbowet vereist.

De TCVT-opleiding ‘Aanpikker bouw’ is het certificaat dat mogelijk al in 2020 verplicht gaat worden voor iedereen die met hijswerkzaamheden wordt belast. Deze opleiding van drie dagen wordt afgesloten met een onafhankelijk TCVT-examen en is bedoeld voor personen die alleen met het aan- en afpikken van de last worden belast. Crescendo heeft een uitgebalanceerde training om de medewerkers voor een examen voor te bereiden.

Code 95 nascholingscursussen

De verplichte nascholingen voor beroepsgoederenchauffeurs van Crescendo zijn populair. Ook hier geldt dat de instructeurs een belangrijke functie hebben. Zij moeten de chauffeur een dag bezorgen die naast leerzaam ook leuk moet zijn en daarbij moeten de broodjes ook lekker smaken. Binden en boeien met mooie anekdotes en duidelijke lesstof op een heldere wijze. Voor zowel de theoriescholing als voor de praktijkscholing, kan eenieder gerust eens langskomen of bellen voor informatie.

Voor het behalen van een VCA-certificaat of een BHV-training kan men ook bij Crescendo terecht. Bijna wekelijks hebben zij deze cursussen op de planning staan. Kijk op de website: www.traincrescendo.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: