Kennisplatform voor noord holland

Trainingscentrum Crescendo: passievol opleiden

Geplaatst op 20 augustus 2020

De opleidingen van Trainingscentrum Crescendo worden door de praktische insteek van de trainers en instructeurs steeds meer gewaardeerd. De no-nonsense benadering en de extra begeleiding voor cursisten die moeite hebben met leren zijn inmiddels goed bekend. Heel veel cursisten hebben wat extra steun nodig voor het theoretisch gedeelte van de opleidingen. Bij Crescendo is dat geen enkel probleem en helpt men graag om de kennis en kunde van de deelnemers te vergroten.

Conform de Arbowet is een instructie voor alle machines elke vijf jaar verplicht. Een instructie gericht op de taak en machines, aantoonbaar in het personeelsdossier. Bij Crescendo worden veel van deze instructies ‘veilig werken met…’ verzorgd, zowel op de Crescendo-locatie als in company op bouwplaatsen en bij bedrijven. Deze trainingen – voor heftruck, hoogwerker, bovenloopkraan, verreiker, etc – staan los van de verplichte certificaten die men voor sommige machines en/of werkzaamheden dient te hebben.

TCVT-opleidingen

Op de locatie van Trainingscentrum Crescendo worden continue TCVT-opleidingen gegeven. TCVT staat voor Toezicht Certificatie Verticaal Transport en deze geeft een verplicht certificaat uit om hijskranen te mogen bedienen: een torenkraan, mobiele hijskraan, autolaadkraan, verreiker of een funderingsmachine. Om deze machines te mogen bedienen apart een certificaat nodig, dat is volgens de Wet verplicht.

Crescendo heeft verschillende hijsopleidingen in het cursusaanbod. Bijvoorbeeld een training ‘aanslaan van lasten’, waarin degene die met hijswerkzaamheden wordt belast diverse facetten van hijsen leert kennen. Deze training kan worden beschouwd als de aantoonbare instructie die de Arbowet vereist.

‘Aanpikker bouw’

De TCVT-opleiding ‘Aanpikker bouw’ is het certificaat dat verplicht gaat worden voor iedereen die met hijswerkzaamheden op bouwplaatsen wordt belast. Bij Crescendo is dit een opleiding van drie dagen die wordt afgesloten met een examen. Deze opleiding is bedoeld voor personen die alleen met het aan- en afpikken van de last worden belast. Het examen wordt door een onafhankelijk examenbureau afgenomen.

Code 95

Bij het grote aanbod aan Code 95-trainingen zijn de heftrucktrainingen, werken met de autolaadkraan en de chauffeursdag populair. Op de chauffeursdag worden meerdere onderwerpen behandeld, waardoor het een dynamische dag is. Crescendo gaat er vanuit dat een leerzame dag ook een leuke dag moet zijn; de broodjes zijn lekker en de training boeiend.

Voor de praktijkscholing Code 95 kan men uitstekend bij Crescendo terecht. Het behalen van een VCA of BHV certificaat kan ook bij Crescendo. Bijna wekelijks staan deze cursussen op de planning. Kijk ook eens op de website: www.traincrescendo.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: