Kennisplatform voor noord holland

Uitbreiding Subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen

Geplaatst op 3 maart 2021
Uitbreiding Subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen

De subsidieregeling MKB Anderhalve Meter Maatregelen biedt een tegemoetkoming voor kleine, lokale ondernemers in Amstelveen die getroffen zijn door de coronacrisis en kosten hebben gemaakt om gasten of klanten volgens de RIVM-richtlijnen te ontvangen. De regeling is uitgebreid, zodat nog meer ondernemers er gebruik van kunnen maken. De subsidie is eenvoudig en snel aan te vragen en de uitbetaling is binnen 10 werkdagen.

Uitbreiding regeling

De regeling is verruimd voor noodlijdende starters, eenmanszaken en bedrijven die via een payrollconstructie werken. Ook zijn de Standaard Bedrijfsindeling (SBI)-codes en de daaraan verbonden bedrijfscategorieën kinderopvang, rijscholen, reclamebureaus, recreatie- en sportonderwijs en commerciële indoor sportorganisaties (o.a. fitness, sport- en boksschool) toegevoegd. Naast NOW 3.1 uitkeringen accepteert de gemeente ook andere NOW en TVL als verantwoording van omzetterugval. Ondernemers die gestart zijn na de peildatum van deze regelingen (en daar dus buiten vallen) zijn zelf verantwoordelijk voor het aantonen van hun omzetverlies van 15% en komen daarmee ook in aanmerking. Staat de SBI-code van uw bedrijf niet in de regeling of heeft u vragen stuur dan een e-mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Mail dan de SBI-code van uw bedrijf en vraag of u alsnog in aanmerking kunt komen voor de subsidieregeling.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Deze regeling is voor alle kleine noodlijdende Amstelveense Midden- en Kleinbedrijven, die nog niet op andere wijze door de gemeente zijn gecompenseerd. Noodlijdend is minimaal 15% omzetverlies als gevolg van de coronacrisis. De regeling is simpel en effectief voor de aanvrager. We beoordelen de aanvragen snel en keren snel uit. Ondernemers hebben namelijk nú hulp nodig. De eerste 50 ondernemers zijn gesteund met deze regeling ter waarde van meer dan 80.000 euro. Nog veel meer ondernemers kunnen een aanvraag indienen.”

Regeling voor noodlijdende lokale MKB-bedrijven

De subsidieregeling MKB anderhalve meter maatregelen staat open voor gemaakte kosten voor bijvoorbeeld plexiglasschermen. De bedrijven moeten klanten ontvangen en daarom een minimumbedrag aan noodzakelijke kosten hebben gemaakt om aan RIVM-coronarichtlijnen te voldoen. De subsidie bedraagt maximaal € 2500,-. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal medewerkers, hoeveel kosten zijn gemaakt en de sector (SBI-code). De subsidie is voor materiaalkosten, zoals desinfectiemateriaal, plexiglasschermen, gezichtsmaskers en voor kosten van inhuur van derden in verband met coronamaatregelen.

Aanvragen

Voor vragen of meer informatie mail naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Voor het aanvragen van de subsidie of voor meer informatie kunt u hier terecht.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: