Kennisplatform voor noord holland

Werknemers met letselschade op de werkvloer

Geplaatst op 2 maart 2023
letselschade advocaat

We kennen het gezegde allemaal: een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Dit geldt niet alleen voor situaties in het dagelijks leven, maar ook voor op de werkvloer. Ondanks we een ongeluk niet zien aankomen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen nemen. Ben je een werknemer? En ben je toch in een ongeval terecht gekomen? Dan is het belangrijk dat je de juiste vervolgstappen neemt, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Wil jij weten hoe je hier ondersteuning bij kunt krijgen? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen!

Letselschade op de werkvloer

Over het algemeen maken we ons geen zorgen over letselschade op het werk. Uiteraard kan het per functie verschillen hoe gevaarlijk de werkzaamheden zijn. Voer jij gevaarlijke werkzaamheden uit? Dan is het belangrijk dat je je veel bezighoudt met letselschade. Uiteraard kent letselschade veel oorzaken, zoals onveilige werkomstandigheden, het niet opvolgen van veiligheidsvoorschriften, niet voldoende inspecties op de werkvloer of zelfs het ontbreken van veiligheidstrainingen voor medewerkers. In de eerste instantie kunnen werkgevers de veiligheid van hun werknemers waarborgen door ervoor te zorgen dat zij hierop inspelen en ervoor zorgen dat de veiligheidsregels nageleefd worden. Heeft de werkgever niet voldoende gelet op de veiligheid van de werknemers? En loopt een medewerker schade op? Dan is het raadzaam dat de desbetreffende medewerker een Letselschade advocaat Amsterdam benaderd. 

De specialist in letselschade

Door een letselschade advocaat in te schakelen, kunnen medewerkers ondersteund worden bij het indienen van een aansprakelijkheidsclaim bij de werkgever. Wordt de claim geaccepteerd? Dan kan de werknemer volledig of gedeeltelijk vergoed worden voor medische kosten, inkomsten die zij verloren hebben en eventuele andere schadevergoedingen. Uiteraard is dit per persoon, ongeval en situatie verschillend. In de meeste gevallen weten burgers niet waar zij terecht kunnen voor professionele steun. Heb jij ook geen idee bij welk advocatenbureau je terecht kunt? Dan kunnen wij RN Letselschade aanraden. Zij zijn de specialist als het gaat om het claimen van letselschade. Doordat zij dit op een transparante en professionele manier doen, weten zij materiele en immateriele schade te verhalen bij elke aansprakelijke partij. 

In het kort, het is belangrijk dat schade op de werkvloer voorkomen wordt. Werkgevers kunnen hierop inspelen door ervoor te zorgen dat zij de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Toch, komt het voor dat een werknemer in een ongeval terecht komt. In dat geval kunnen zij een letselschade advocaat benaderen, zodat zij de schade kunnen verhalen. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: