Kennisplatform voor noord holland

Wethouder bezoekt bedrijven PSFM, GIGA Storage, VIRE media en Makker

Geplaatst op 5 mei 2023
Wethouder bezoekt bedrijven PSFM, GIGA Storage, VIRE media en Makker

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai bezocht onlangs de creatieve en innovatieve Amstelveense bedrijven PSFM, GIGA Storage, VIRE media en Makker. PSFM is expert in sales en creëert merkbeleving tussen mens en merk met bijbehorend koopgedrag. Altijd met een ontmoeting tussen consument en product. GIGA Storage realiseert grootschalige duurzame energieopslag. Door hier slim gebruik van te maken kunnen partijen sneller worden aangesloten tegen lagere maatschappelijke kosten, waarbij meer duurzame energie wordt benut en fossiele brandstofcentrales versneld kunnen worden gesloten.

Wethouder Elzakalai: ”We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. GIGA Storage is een innovatief bedrijf dat duurzaamheidsoplossingen biedt. Zo ondersteunen zij energiebedrijven om het verschil tussen vraag en aanbod op het elektriciteitsnetten te balanceren door middel van grootschalige energieopslag. Dit is heel belangrijk voor de versnelling van de energietransitie. Door batterijen op strategische plekken aan het Nederlandse elektriciteitsnet te koppelen, kan er meer duurzame capaciteit beschikbaar komen voor zowel partijen die energie willen opwekken als ook voor energieverbruikers. PSFM een creatief bedrijf dat met de juiste laatste technieken en kennis, zoals neuro- en fieldmarketing waarde voor merken weet te creëren. Mooie bedrijven en niet iedereen weet dat zij in Amstelveen gevestigd zijn.”

A-Merken

Bij PSFM sprak wethouder Elzakalai met Kees Wolswinkel, de Managing Director van PSFM 100% Fieldmarketing. PSFM werkt voor een groot aantal bekende nationale en internationale A-merken en in totaal voor 105 merken. Dit zijn bijvoorbeeld de merken Sonos, Nestlé, Samsung, Pepsico, Red Bull, Nespresso en Lay’s. Het bedrijf geeft ook trainingen in onder andere personal branding voor professionals en Neuro sales over excellent klantcontact. Tijdens deze laatste training leert PSFM om rechtstreeks met het beslissingscentrum van de consument te communiceren. Hoe vertaal je de voordelen van een product naar de juiste emotie waardoor de consument tot actie overgaat. Ook zorgen zij voor hun klanten voor meer dan 5 miljoen consumenten contacten per jaar met meer dan 700 fieldmarketeers. PSFM bestaat al meer dan 25 jaar en zit na hun verhuizing van Legmeer aan de Schweitzerlaan op het bedrijventerrein Westwijk. Dit bedrijventerrein heeft een Parkmanagement en Kees is bestuurslid van deze vereniging.

GIGA Storage

GIGA Storage zit aan de Amstelzijde in Amstelveen en is in 2018 van start is gegaan. Hier sprak wethouder Elzakalai met founding Partner & CFRO Lars Rupert. Het bedrijf realiseert grootschalige energieopslag. Ze hebben in 2022 de grootste batterij van Nederland ontwikkeld, die geheel aan Eneco wordt verhuurd voor de verduurzaming van hun portfolio. Aan verschillende politieke tafels, ook binnen de EU, praten zij mee over de energietransitie en de rol van grootschalige energieopslag hierin. Ze zijn ontwikkelaar, investeerder en operator van grootschalige projecten op dit gebied. Het doel is om gas- en kolencentrales versneld af te schakelen. Dit doen zij door grootschalige energieopslagprojecten te realiseren en slim aan te sturen met hun IT-platform. Hierdoor kunnen meer duurzame energieprojecten worden aangesloten en het efficiënter gebruik van elektriciteitsnet. GIGA Storage is marktleider in Nederland en tevens gevestigd in België.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: