Kennisplatform voor noord holland

Wethouder Elzakalai op werkbezoek bij Amstelveense bedrijven

Geplaatst op 14 april 2023
Wethouder Elzakalai op werkbezoek bij Amstelveense bedrijven

Wethouder Elzakalai (Economische Zaken) bezocht deze week de Amstelveense bedrijven Acolad en Matter. Deze bedrijven zijn verborgen parels van Amstelveen. Acolad is een internationaal bedrijf in tolk- en vertaaldiensten. Matter is een internationale groep van content en marketing agencies die voor veel aansprekende merken werken op (inter)nationaal niveau. Zo is Matter met MPG o.a. de contentleverancier van de in heel Nederland bekende Allerhande. MPG is oud categoriewinnaar MKB Groot van de Ondernemer het Jaar verkiezing in Amstelveen. De komende weken zal de wethouder een reeks bedrijfsbezoeken afleggen. Dit keer bezocht hij het grootbedrijf. Banden met MKB zijn er al, maar het grootbedrijf is ook belangrijk zeker voor een internationale stad als Amstelveen.

Wethouder Elzakalai: ”We bezoeken regelmatig bedrijven om te horen wat er leeft en om te kijken of we het ondernemersklimaat nog verder kunnen verbeteren. De laatste tijd komen stijgende kosten voor onder andere energie en huur en tekort aan personeel naar voren. MPG en Acolad streven ernaar om lokale en internationale organisaties te helpen met hun succesverhaal. Veel inwoners en organisaties weten niet dat deze bedrijven in het centrum van Amstelveen gevestigd zijn. Acolad en MPG zijn tevreden met hun locatie in Amstelveen qua bereikbaarheid en de centrale plek in de Randstad.”

Acolad

Het bedrijf Acolad zit in het Beneluxgebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan. Acolad Netherlands, vroeger onder de naam Livewords, is onderdeel van de internationale Acolad Group. Zij verzorgen wereldwijd professionele vertaal-en tolkdiensten. Via meertalige content en procesoptimalisatie helpt Acolad organisaties met hun marktbetrokkenheid en internationalisering. Acolad gaat voor digitale innovatie en combineert de expertise van hun teams met de laatste technologie om hun klanten lokaal en internationaal bij te staan in hun groei. Met hun tolkdiensten ondersteunt Acolad organisaties met internationale evenementen en congressen, bij onderhandelingen in zakelijke relaties en bij multinationale OR-vergaderingen. Dankzij hun flexibiliteit en verscheidenheid aan tolkdiensten, zorgen zij voor een op maat gemaakte service en ervaring.

Matter groep

MPG is onderdeel van de Matter groep en zit al meer dan 50 jaar in Amstelveen aan de Stroombaan. Matter werkt ook internationaal en heeft o.a. kantoren in Antwerpen en New York. Zij bedenken vanuit Amstelveen al decennialang prijswinnende creatieve concepten en marketing en content campagnes voor bedrijven en overheden. Omdat consumenten tegenwoordig informatie zoeken en willen ontvangen via elk mogelijk medium, ontwikkelt Matter marketing-, communicatie- en contentstrategieën die cross mediaal uitgezet worden. Met als hoofddoel het creëren en behouden van impactvolle relaties tussen consumenten en merken.

“In ons stadshart wordt in nauwe samenwerking met Albert Heijn de Allerhande gemaakt die door heel Nederland in de Albert Heijnwinkels ligt. Dat weten weinig Amstelveners. Allerhande is vanuit Amstelveen uitgebouwd tot een 360 graden inspiratieplatform met 6 miljoen gebruikers per maand. Ook alle recepten en video’s hoe je het moet bereiden worden vanuit Amstelveen bedacht en gecoördineerd. MPG en Acolad werken voor bekende grote merken, zowel nationaal als internationaal. Dit zijn mooie bedrijven waar Amstelveen trots op kan zijn,” zegt Elzakalai.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: