Kennisplatform voor noord holland

Zaanderwijk eigenaar Fred Braaksma draagt na 18 jaar de dagelijkse leiding over aan nieuwe algemeen directeur Jan Pekel

Geplaatst op 3 februari 2022
Zaanderwijk eigenaar Fred Braaksma draagt na 18 jaar de dagelijkse leiding over aan nieuwe algemeen directeur Jan Pekel

Op de dag dat Zaanderwijk Bouw|Onderhoud|Innovatie, met vestigingen in onder meer De Goorn, Alkmaar en Zaandam, haar 40-jarig jubileum vierde (1 februari), vond er een wisseling van de wacht plaats bij Zaanderwijk. Dan neemt Jan Pekel als nieuwe algemeen directeur het stokje over van eigenaar Fred Braaksma die 18 jaar de dagelijkse leiding in handen heeft gehad.

Het hart van eigenaar Fred Braaksma ligt bij verduurzaming en innovatie. En dat is precies waar hij zich sinds 1 februari is op gaan richten. Braaksma: “Er zitten een aantal mooie innovaties in de testfase. Het is nu tijd om er mee de markt in te gaan. Wie beter dan degene die het bedacht heeft, kan daar mee verder gaan?”

In de zoektocht naar een algemeen directeur, stuit Braaksma op Jan Pekel. Hij vindt in Pekel een allrounder met een breed netwerk. Daarnaast is hij betrokken bij de mensen en bij de organisatie. Een mensenmens. Braaksma heeft er een “supergoed” gevoel bij om hem de dagelijkse leiding van Zaanderwijk te geven.

De Zaanderwijk Groep is een groeiende organisatie met ambitie. Juist die combinatie was voor Pekel aanleiding om de overstap te maken. “Ik kan meewerken om de ambitie die er ligt te halen. Daarnaast heb ik meer grip op het feit hoe de organisatie zich moet aanpassen aan de groei. En dan op een zodanige manier dat het voor iedereen leuk blijft om bij het bedrijf te werken.”

Zaanderwijk is een innovatief bouw- en onderhoudsbedrijf met vestigingen in De Goorn, Leeuwarden, Zaandam, Urk en Alkmaar. Het bedrijf werkt voor een groot aantal woningcorporaties in het noorden, midden en westen van Nederland. Daarnaast is het bedrijf actief als onderhoudspartner van zorginstellingen, VvE’s en onderwijsinstellingen.

 foto: PDFGrafie

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: