Kennisplatform voor noord holland

Bedaffair komt met gerecyclede donzen dekbedden

Geplaatst op 4 maart 2021
Bedaffair komt met gerecycled dons dekbedden

Bedaffair introduceert een ‘Circular Down’, een collectie dekbedden van gerecycled dons. De dekbedden zijn gemaakt van biologisch katoen en volledig gerecyclede dons en veren. “Dons is al veel duurzamer dan polyester. Door dons her te gebruiken wordt deze prachtige hoogwaardige grondstof niet meer verbrand”, zegt Marjolein Vaders, eigenaar Bedaffair, de grootste duurzame beddenwinkel.

Het dons is afkomstig uit kussens en dekbedden die worden ingezameld via kringloopbedrijven en particulieren. Voor de Bedaffair gerecyclede dekbedden wordt uitsluitend het dons van de hoogste kwaliteit geselecteerd. Daarna wordt het dons grondig gereinigd en gedroogd zodat de dekbedden dezelfde veerkracht en luchtigheid krijgen als een nieuw luxe dons dekbed.

Eerste beddenwinkel met grootste circulaire slaapkamerassortiment

“De ‘Circular Down’-dekbedden collectie is een perfecte aanvulling op ons assortiment bodemverrijkende circulaire natuurlijke matrassen en boxsprings”, vertelt Vaders. ‘Down’ verwijst naar het Engelse woord voor dons. “Net als dons werden tot voor kort afgedankte natuurlijke matrassen ook verbrand. Deze verspilling hebben wij drastisch verminderd met onze uitvinding bodemverrijkende matrassen en boxsprings. Nu worden niet alleen natuurlatex, katoen, wol en paardenhaar gerecycled maar ook dons en veren.” Het bedrijf wil de vervuilende beddenindustrie verduurzamen en de daarmee verbonden, negatieve impact op mens, dier en milieu, verminderen.

Geen voelbaar verschil

Er is geen voelbaar verschil tussen het ‘normale’ dons en het gerecyclede dons. De dekbedden zijn licht, luchtig, heerlijk warm en schoon – net als de andere slaapkamer producten van het bedrijf. Met een gerecycled dons dekbed werkt de consument actief mee aan een schone en duurzame wereld, zonder concessies op luxe en comfort. Alle voordelen van een normaal dons dekbed ervaart men ook bij een gerecycled dekbed.

Recycled dons is superschoon en hypoallergeen

Bedaffair’s Circular Down dekbedden collectie doet wat betreft hygiëne niet onder voor nieuwe dons en veren. Uit laboratorium onderzoek blijkt dat het recycled dons en veren volgens de industriële standaard superschoon en hypoallergeen is. De maatstaf voor de reinheid is maar liefst 1000+ mm, terwijl de Europese norm minimaal 300mm voorschrijft voor de reinheid van dons en veren. Met grote regelmaat wordt het gerecycled dons van Bedaffair’s donzen dekbedden gecontroleerd door het onafhankelijke veren en dons laboratorium (IDFL) in Zwitserland.

Dons recycling via Bedaffair

Iedereen kan via Bedaffair zijn donzen dekbed of kussen laten recyclen. In de winkel of via een aankoop bij de Bedaffair webshop, kan een oud donzen dekbed en/of kussen teruggestuurd worden. Het bedrijf draagt er zorg voor dat al het dons en veren worden hergebruikt in hun dekbedden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: