Kennisplatform voor noord holland

Trendsettend ondernemen in Zuidoost

Geplaatst op 8 december 2020
VAZO Huib van Santen

Bedrijvenvereniging VAZO timmert al zevenendertig jaar aan de weg in Amsterdam-Zuidoost. “Onze vereniging is altijd trendsettend geweest”, vertelt Huib van Santen, al dertien jaar directeur van de VAZO. “Ook nu gaan we iets doen waarmee we opvallen in de ondernemerswereld: we gaan fuseren met twee partijen om Zuidoost beter op de kaart te zetten en slagkrachtiger te zijn richting overheid.”

Nieuwe organisatie

De VAZO gaat fuseren met Stichting ZO!City en Stichting ZuidoostPartners. Per 1 januari 2021 gaat de nieuwe gebiedsorganisatie verder onder de naam Zuidoost City. “We werken nauw samen met de gemeente Amsterdam”, voegt Van Santen toe. “Door samen te werken staan we sterker.”

Hechte club

VAZO heeft niet alleen leden uit Amsterdam-Zuidoost, maar ook uit andere delen van de stad en zelfs uit andere delen van het land. “Allemaal loyale leden. We zijn een hechte club die bekendstaat om zijn goedbezochte ledenborrels en innovatieve initiatieven, zoals een eigen app en onze inzet voor werkgelegenheidsprojecten en stageplaatsen voor jongeren uit Zuidoost.”

Brede afspiegeling

Amsterdam-Zuidoost is aan grote veranderingen onderhevig. Wat voorheen vooral een bedrijvengebied was, wordt de komende tijd een woonwerkgebied. Er worden veertigduizend huizen gebouwd. Van Santen: “We zijn als bedrijvenvereniging ook toe aan nieuwe ontwikkelingen, de tijd is er rijp voor. Door te fuseren ontstaat een nieuwe organisatie, één groot loket in Amsterdam-Zuidoost dat een brede afspiegeling vormt van bedrijven, vastgoedeigenaren, instellingen én bewoners. Een organisatie die de krachten bundelt en die gestructureerd kan samenwerken met de gemeente Amsterdam, waardoor er ook geldstromen onze kant op komen.”

Speerpunten

De nieuwe organisatie heeft vijf speerpunten: het verbeteren van de lokale economie in Amsterdam-Zuidoost, de aantrekkelijkheid van het gebied vergroten, de bereikbaarheid verbeteren, het woonklimaat optimaliseren en het verduurzamen van de energievoorziening. De leden van de VAZO worden door de overstap van vereniging naar de stichting Zuidoost City partner. “VAZO-leden krijgen meer invloed op het beleid”, aldus Van Santen, die eind 2020 na dertien jaar afscheid neemt als directeur.

Verbinding

Van Santen (1958) gaat zich volledig richten op zijn eigen ondernemingen Matching Affairs en 2BEmployable. “Ik heb een geweldige en leerzame tijd gehad en deel mogen uitmaken van een groot en interessant netwerk. Maar nu is het tijd voor een nieuwe generatie, nieuwe ideeën, nieuwe energie, voor mezelf én voor VAZO. Het zijn lastige tijden voor ondernemers. Je hebt elkaar nodig, vooral nu is het essentieel de verbinding met elkaar te zoeken. Met Zuidoost City zetten we een belangrijke stap, daar ben ik als VAZO-directeur heel trots op. Ik denk dat we ook hierin trendsettend zijn en dat andere bedrijvenverenigingen ons zullen volgen.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: