Kennisplatform voor noord holland

De Veiligheidscirkel/TOPBHV

Geplaatst op 30 april 2020

Hoe is de Veiligheidscirkel ontstaan?
Ralph Molenaar is directeur/eigenaar van De Veiligheidscirkel. Tot enkele jaren geleden was hij werkzaam als officier bij Brandweer Amsterdam-Amstelland, waar hij met alle aspecten van veiligheid in aanraking is gekomen. Na twintig jaar bij de brandweer ontstond het idee om bedrijven te ondersteunen met veiligheid in de breedste zin van het woord. In de afgelopen jaren heeft het team zich uitgebreid tot twaalf personen met ieder zijn eigen specialisatie.

Wat moet iedere werkgever in Nederland weten?
In Nederland moet iedere werkgever voorbereid zijn op ongevallen en brand. Hiervoor kan hij goed opgeleide BHV’ers inzetten. De risico’s in bedrijven moeten in kaart worden gebracht door middel van een Risico Inventarisatie- en Evaluatie (RI&E) en een plan van aanpak om de risico’s te beperken of te voorkomen.

Uit eigen onderzoek van De Veiligheidscirkel blijkt dat bij ca. 65% van de bedrijven de BHV niet of niet juist is geregeld. Bedrijven riskeren hierdoor een boete, zoals bepaald in de ARBO-wet. Tevens kan bijvoorbeeld ook uit de RI&E blijken dat er meer aandacht moet worden besteed aan de blusmiddelen. Vanuit de verzekering zijn deugdelijke blusmiddelen altijd een eis.

De Veiligheidscirkel adviseert daarom altijd de polisvoorwaarden goed door te nemen en kan daarbij ook ondersteuning bieden.

Wat doet de Veiligheidscirkel?
De Veiligheidscirkel is een onderneming gestart vanuit het oogpunt van de praktijk. De methode van de Veiligheidscirkel kenmerkt zich door cursisten op inzicht niveauvaardigheden bij te brengen met interactieve programma’s waarbij de cursist centraal staat. Verwacht dus geen lange Powerpointpresentaties, maar trainen op de risico’s geënt op de onderneming waar u werkzaam bent.

Wat heeft de Veiligheidscirkel bedrijven te bieden?
Om bedrijven van dienst te zijn met betrekking tot de veiligheid heeft De Veiligheidscirkel een aantal mogelijkheden. “Wij bieden BHV trainingen aan op onze locaties in Westknollendam en Amsterdam Sloterdijk, of op locatie bij bedrijven. Om veilig werken te waarborgen organiseren wij VCA Basis/Vol trainingen.  Verder hebben wij een uniek leaseconcept inclusief het onderhoud en de keuring van de blusmiddelen en leveren wij brandwachten als bijvoorbeeld de brandmeldinstallatie of de sprinklers defect of in onderhoud zijn. Om te kijken hoe het ervoor staat met de veiligheid in het bedrijf komen wij vrijblijvend langs om een gratis veiligheidscheck uit te voeren.”

Op de website is meer informatie te vinden over wat De Veiligheidscirkel kunnen betekenen op het gebied van veiligheid. www.Veiligheidscirkel.nl.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: