Kennisplatform voor noord holland

Eerste groep jongeren gestart met ‘Gouden Kans project’

Geplaatst op 23 januari 2020
Eerste groep jongeren gestart met ‘Gouden Kans project’

Een ‘gouden’ maandag op 20 januari jl. in het Gouden Kans project, de eerste groep jongeren is gestart met de zogeheten Maatschappelijke Diensttijd in Noord-Holland Noord. 16 Jongeren volgen het komende half jaar trainingen en workshops om op een vernieuwende manier hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast werken ze aan een nieuw project met een duurzaam of sociaal thema bij mooie organisaties die midden in de samenleving staan. De deelnemende jongeren hebben een diverse achtergrond, van VMBO, MBO tot WO geschoold, maar ze hebben allemaal een gezamenlijk doel: een duidelijke richting voor de toekomst.

Met een feestelijk tintje werd de groep welkom geheten door Ben Tap, directeur Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Hij complimenteerde de groep, die uniek is omdat ze de eerste zijn, dat ze deze kans grijpen om hun competenties en talenten te ontwikkelen. ‘Het ontdekken van je skills is nog belangrijker dan diploma’s voor de toekomst. Meedoen aan dit Gouden Kans project, betekent een mooie ervaring, maar ook een goede vermelding op je CV. Jullie zullen er profijt van hebben. Veel succes’, aldus Ben Tap.

Kennismaken met elkaar en maatschappelijke organisaties

De jongeren starten deze eerste week met verschillende kennismakingsspellen om elkaar beter te leren kennen. Ze doen een activiteit in een escaperoom en ze gaan met elkaar koken en lekker eten. Ook stellen de maatschappelijke organisaties zich voor en maken ze via een pitch hun opdracht bekend. De jongeren bekijken welke project aanspreekt, waar ze enthousiast van worden en waar ze gezien hun talenten passen. Aan de hand daarvan wordt de match gemaakt.

Maatschappelijke opdracht

Een van de zes organisaties voor een maatschappelijke opdracht is Restaurant Stoer. Dit leerwerk restaurant begeleidt jongeren van 15 tot 26 jaar die hun weg in de maatschappij nog niet hebben gevonden. Opdracht hier is om creatieve manieren te bedenken om treinreizigers en omliggende bedrijven enthousiast te maken voor bijvoorbeeld de gezonde lunches. Hart op Groen is een van de andere organisaties. Zij ondersteunen scholen en instellingen op creatieve wijze om zich te ontwikkelen tot organisaties met een Groen Hart. Jongeren kunnen hier aan de gang met de opdracht hoe de nieuwe Groentekar kan worden ingezet om een gedragsverandering naar meer circulaire bedrijfsvoering in het bedrijfsleven te stimuleren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: