Kennisplatform voor noord holland

Fratelli Rossetti omarmt street art bij lancering nieuwe collectie

Geplaatst op 8 mei 2021
Fratelli Rossetti SS21

Open Art is een evenement dat kunst naar de stad brengt. Fratelli Rossetti heeft street art omarmd bij de lancering van de nieuwe collectie: multi gekleurde weefsels, gedurfde ontwerpen en sterke contrasten zijn de innovaties voor het SS21 seizoen.

De groep straatkunstenaars richtte zich deze keer op het beeld bekend als “Madonnari”, een naam die is afgeleid van de in Centraal Italië bestaande traditie om Madonna’s en andere heiligen te schilderen. Hiervan worden vier nieuwe schilderijen opgedragen aan de meest iconische modellen van het nieuwe seizoen. Deze werden in de stad geëxposeerd. 

Frame – Een nieuwe lijn voor het komende seizoen is de “Frame”- lijn; schoenen en tassen die worden gekenmerkt door geometrische vormen en zijn gemaakt van glanzend en gewaxt leer met opvallende stiksels. De details zijn voorzien van verfijnde kleurencombinaties variërend van felle kleuren zoals bosgroen en zwembad blauw tot zachtere varianten zoals snoep roze en duifgrijs. 

Brera – Voortbouwend op het succes van het vorige seizoen, zien we de Brera loafer weer terug met het “Vienna Straw” effect, dit keer ook in een driekleurige versie. Het heren- en damesmodel heeft een verfijnde, maar toch zorgeloze stijl en speelt met kleurcontrasten zoals tabak en marineblauw. Voor vrouwen is er tevens een bijpassende bucket bag met hetzelfde verfijnde “Vienna Straw” effect. 

Magenta – Als een resultaat van de evolutie van de Magenta Codes heeft de nieuwe Magenta loafer van dit seizoen een opvallende vierkante neus en felle kleurencombinaties zoals oranje en bruin of optisch wit en marineblauw. De lijn omvat ook de platte Magenta sandaal, gekenmerkt door gekruiste banden en een gouden hak in nieuwe kleuren zoals amandel en oranje. De tassen met ‘bovenhandvat’ vallen vooral op door hun pittige magenta gesp aan de voorkant.

Hobo – De Hobo, gemaakt van zacht leer met franjes of grote kwasten. Dit seizoen ook verkrijgbaar met een degradé effect in suède of lakleer. De kleuren variëren van warme tinten zoals oranje en beige tot koelere tinten blauw.

About – Fratelli Rossetti is een schoenenmerk dat al vanaf 1953 luxe schoenen maakt. Het bedrijf werd opgericht door Renzo en Renato Rossetti, twee broers, in Noord-Italië vlakbij Milaan. Het bedrijf wordt nu gerund door de tweede generatie broers Diego, Dario en Luca. De stijlvolle look van deze schoenen is tot op de dag van vandaag geliefd bij mannen en vrouwen over de hele wereld.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: