Kennisplatform voor noord holland

Het verhaal van Rossetti verteld door iconen

Geplaatst op 24 juli 2023
Het verhaal van Rossetti verteld door iconen

Al 70 jaar ontwerpt Fratelli Rossetti iconische producten die in de loop van de geschiedenis zijn geëvalueerd door kunst, creativiteit en technologie met elkaar te verweven.

Iconen en hun innovaties spelen de hoofdrol dit seizoen. Iconen zoals de Magenta, die voor het FW23 seizoen zijn ‘revolutie’ voortzet. De iconische metalen beugel, die in 2019 uitgroeide tot een waar juweel, is technisch opnieuw ontworpen in zowel de dikte als het formaat, en verfraait de enkellaars, de taps toelopende pump met vierkante neus en hak met grafisch ontwerp.

De Brera-loafer blijft trends doorbreken en presenteert zich dit keer in zijn nieuwe, jongere versie met geborduurde kwastjes op de bovenkant. De kwastjes zijn het kenmerk  van deze legendarische schoen die voor het eerst werd geïntroduceerd door Renzo Rossetti in de jaren zestig. Een decoratief element dat zo innovatief was voor zijn tijd dat het nog steeds het symbool is van een ware revolutie.

Een interessante nieuwe toevoeging voor komend seizoen is de ‘Hobo Soirée’, de ‘glimmende’ versie van het iconische pantoffelmodel, gemaakt met een strass applicatie die een bloemmotief vormt, waardoor een textuur contrast ontstaat met de fluwelen stof met krokodillenprint. De goud gelakte hak maakt deze schoenen nog verfijnder en stoerder.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: