Kennisplatform voor noord holland

Fratelli Rossetti presenteert ‘the GreenSide Project’

Geplaatst op 2 juli 2021
Fratelli Rossetti presenteert ‘the GreenSide Project’

Het GreenSide Project markeert een belangrijke stap op de weg naar duurzaamheid en respect voor het milieu. Het project haalt inspiratie uit de sportieve wereld van Rossetti, waarbij aspecten als handwerk en traditie prioriteit hebben. GreenSide maakt gebruik van suède leer van hoge kwaliteit, verkregen met behulp van de circulaire economie en doormiddel van eco-duurzame productieprocessen. De impact is minder dan 0,803 Kg CO2/m2.

De binnenvoering is gemaakt van bamboevezels, die zorgen voor een hoog ademend vermogen en optimale vochtabsorptie. De zool is volledig gemaakt van natuurlatex, waardoor de schoen veelzijdig en comfortabel is. De katoenen stiksels zijn bijzonder opvallend en benadrukken het vakmanschap. De uitneembare binnenzool is, naast de natuurlijke bamboevoering, samengesteld uit ademend neopreen dat voor 84% gerecycled is uit polyurethaan en Ecofelt, dat volledig verkregen is uit Pet-vezels.

Primaire kleuren

Het kleurenpalet omvat natuurlijke tinten zoals zand en salie, maar ook primaire kleuren zoals rood en blauw. GreenSide omarmt de cross-over tussen garderobes en is verkrijgbaar voor zowel mannen als vrouwen: het iconische kwastje is het detail dat hen onderscheidt, gepresenteerd in een extra lange versie voor de damesschoen.

Ga voor meer informatie naar www.fratellirossetti.com.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: