Kennisplatform voor noord holland

Hadrian Startup van het Jaar bij MT/Sprout

Geplaatst op 22 februari 2023
Hadrian Startup van het Jaar bij MT/Sprout

Hadrian is donderdag door MT/Sprout uitgeroepen tot Startup van het Jaar 2023. Mede-oprichter Olivier Beg liet met Hadrian mede-finalisten OpenUp, Quan en Nostics achter zich tijdens de jury-pitches.

De Amsterdamse startup wint daarmee de Startup van het Jaar-beker en mag een jaar lang de prestigieuze titel dragen. 

Goedaardige hackers

Hadrian houdt met zijn cybersecurityplatform de systemen van klanten in de gaten en speurt als ware het een hacker van buitenaf naar kwetsbaarheden. Het bedrijf, in 2021 opgericht door (goedaardige) hackers en serie-ondernemers Rogier Fischer en Olivier Beg, heeft inmiddels 65 mensen op de payroll en al ruim 20 miljoen euro opgehaald. Onder meer ABN Amro Ventures stapte onlangs in.

‘Ze zien eruit als de jongens die het wel even gaan fixen. Ze zijn van huis uit hackers en snappen de technologie als geen ander’, aldus juryvoorzitter Philip Bueters (MT/Sprout). ‘De samenwerking met ABN Amro is wat de jury betreft een validatie van de potentie die hun aanpak en team hebben.’

Runners-up

Beg reageerde verrast op het winnen van de award. ‘Ik had dit niet verwacht en kan alleen zeggen dat het echt een eer is. En een extra stimulans om verder te werken aan ons internationale succes.’ De jury bestond verder uit Homam Karimi (Studytube), Michiel Meyer (Workwize, de winnaar van vorig jaar), Lisa Brouwer (Curiosity VC) en Thijs Dijkman (Peak).

Hadrian liet Quan, OpenUp en Nostics als runners-up achter zich, zij het op korte afstand. Met Quan helpen Arosha Brouwer en Lucy Howie het welzijn van werknemers en hun teamprestaties meten en verbeteren.

Nostics, vertegenwoordigd door Eva Rennen en Vincent Laban, levert een combinatie van AI-software en een zelf ontwikkelde testchip waarmee medici razendsnel op schimmels en bacteriën kunnen testen met een mobiel lab.

Ook OpenUp, de startup van Gijs Coppens en Floris Rost van Tonningen, geeft werknemers toegang tot mentale zorg, bijvoorbeeld een een-op-een-consult met een psycholoog, voor een vast bedrag per jaar.

De award

Het is het 10de jaar dat de Startup van het Jaar-prijs wordt uitgereikt door MT/Sprout. MT/Sprout laat op zijn website wekelijks veelbelovende startups pitchen. De jury heeft uit een shortlist van 12 bepaald welke drie startups zij wilde zien. OpenUp had daarvoor al een ‘wildcard’ gekregen als publieksfavoriet. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: