Kennisplatform voor noord holland

Herontwikkeling Van Son dichterbij na tekenen intentieovereenkomst

Geplaatst op 5 april 2022
Herontwikkeling Van Son dichterbij na tekenen intentieovereenkomst

De herontwikkeling van de Van Son inktfabriek is een stap dichterbij na het tekenen van een intentieovereenkomst. De initiatiefnemers en de gemeente spreken hiermee de intentie uit om samen het plan voor de herontwikkeling van het Van Son terrein verder uit te werken. De initiatiefnemers hebben een voorstel gepresenteerd waarin er plek is voor 171 woningen, behoudt van werkruimte en openbaar toegankelijk groen. Na het ondertekenen van de intentieovereenkomst wordt, in samenwerking met de gemeente en de omgeving, het plan voor de Van Son locatie verder ontwikkeld.

De Koninklijke drukinktfabriek Van Son is sinds 1921 operatief geweest in Hilversum. De fabriek heeft afgelopen december na 100 jaar activiteit de deuren gesloten. Hiermee komt een einde aan een stukje Hilversumse geschiedenis, maar is dit tegelijkertijd ook een begin van een nieuw hoofdstuk. De fabriek zal plaatsmaken voor een gemend woon- en werkgebied. Hierin is ruimte voor 171 woningen en 765m2 werkruimte. Daarnaast zal er ook groen worden toegevoegd dat openbaar toegankelijk is. Hierdoor zal het Van Son terrein een echte toevoeging worden voor de buurt.

Wethouder Floris Voorink: ”Ik ben blij dat ik aan het einde van mijn wethouderschap deze ondertekening van de overeenkomst voor het van Son Terrein kan doen. Want hiermee maken we Hilversum weer een stukje mooier en groener. En heel belangrijk ook de bewoners rondom het van Son terrein zijn blij en tevreden met de plannen.”

Van voorstel naar realisatie

Het voorstel en het overeenkomen van de intentieovereenkomst zijn de eerste stappen naar de herontwikkeling van het Van Son terrein. De plannen zijn inmiddels meerdere keren met buurtbewoners en belanghebbenden gedeeld tijdens verschillende participatieavonden. Tijdens deze avonden hebben buurtbewoners en belanghebbenden kennis kunnen nemen van het voorstel en hebben zij hun mening kunnen geven over deze plannen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de buurt al veel betrokken is geweest bij het huidige voorstel.

In de komende fase zal het voorstel verder worden uitgewerkt. Denk hierbij aan de inpassing van het groen, het parkeervraagstuk en de waterbergingsopgave. De initiatiefnemer zal dit samen met de gemeente verder uitwerken en daarbij zal de buurt weer nauw worden betrokken.

Foto: Studio Kastermans

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: