Kennisplatform voor noord holland

Hilversum krijgt een nieuwe Kinderdichter

Geplaatst op 27 februari 2020
nieuwe Kinderdichter

Hilversum krijgt begin 2021 een nieuwe Kinderdichter. Dat hebben de Gemeente Hilversum en Bibliotheek Hilversum op 17 februari jl. gezamenlijk besloten. De Kinderdichter wordt geworven uit leerlingen van groep 7 van de deelnemende basisscholen en wordt voor één jaar aangesteld.

Het doel voor het werven van een kinderdichter is om leerlingen van alle leeftijden te laten ‘spelen met woorden’, en om actief bezig te zijn met poëzie. De Kinderdichter zal gedichten schrijven en optreden en zal ook samen werken met de Stadsdichter. De Kinderdichter is een initiatief van Het Poëziepaleis.

De betrokken partijen zien in het aanstellen van de Kinderdichter een prachtige manier om kinderen enthousiast te maken voor poëzie. Wethouder cultuur Wimar Jaeger: “De Kinderdichter is een prachtige manier om jongeren in contact te brengen met taal, woordkunst maar ze leren ook om ‘out of the box’ te denken. Het is al langer een wens van de gemeente om een Kinderdichter aan te stellen. Wij zijn heel blij dat de eerste Kinderdichter in 2021 start”.

In het najaar van 2020 verzorgen de Hilversumse dichters Mieke van Zonneveld, Robert Grijsen en Minke Maat workshops voor de basisscholen in Hilversum. De Kinderdichter wordt door een jury gekozen uit de deelnemende leerlingen.

Directeur Els Brons van de Bibliotheek is enthousiast over het project: “Met poëzie gaan taalvaardigheid en creativiteit hand in hand.”

Foto: Minke Maat

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: