Kennisplatform voor noord holland

Innovatieve draagzak voor betere fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van baby’s

Geplaatst op 27 oktober 2020
Babymoon Care

Lastig in gebruik, oncomfortabel, instabiliteit met rugpijn als resultaat; het liefst worden draagzakken zo snel mogelijk weer afgedaan. Om nog maar niet te spreken over de juiste houding voor de baby. Dit kon en moest anders, vond Geta Rasciuc, oprichtster van Babymoon Care. Een draagzak heeft namelijk de potentie om veel meer doen dan alleen ouder en baby van A naar B te krijgen. Zij lanceren een draagzak die complexiteit voor de ouder elimineert en comfortabel is, en – het belangrijkste – de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van baby’s ondersteunt.

Al sinds 2003 wordt het gecommuniceerd door de World Health Organisation (WHO) dat skin-to-skin contact in de eerste 1000 dagen na de geboorte van baby’s een cruciale rol speelt in hun sociale, mentale en fysieke ontwikkeling. De afgelopen jaren is het wetenschappelijke bewijs hiervoor alleen maar toegenomen en wordt dit beaamd door de EU. Daarnaast maakt ook de houding van baby’s bewezen een groot verschil. Desondanks wordt er tot nu toe weinig met deze inzichten gedaan en is er nog een hoop terrein te winnen op het gebied van draagzakken. Babymoon Care brengt hierin verandering met innovatieve draagzakken die voldoen aan de aanbevelingen van de WHO en uniek zijn op het gebied van gemak en support voor ouder en kind. Inmiddels is de octrooiaanvraag met maar liefst 29 onderscheidende punten goedgekeurd.

De juiste ondersteuning, voor de juiste ontwikkeling

Wanneer baby’s worden gedragen in een draagzak van Babymoon Care worden zij op de juiste wijze ondersteund. Dit zorgt onder meer voor een goede ontwikkeling van de ruggengraat, voorkomt heupdysplasie en reflux, en stimuleert de bloedstroom naar de hersens. Stuk voor stuk aspecten die bijdragen aan een gezonde groei. Daarnaast zorgt het skin-to-skin contact ervoor dat baby’s de hartslag, het ademritme en micro-organismen van de vader of moeder overnemen, waardoor het immuunsysteem versterkt wordt. Het contact met de moeder of vader stimuleert daarnaast een goede mentale en sociale ontwikkeling. De baby hoort en ziet alles wat de ouder doet en neemt vanaf dag één sociale deel aan sociale ervaringen. Het is aangetoond dat dit de prestaties op latere leeftijd verbetert.

“Babymoon Care biedt ouders van nu hoge kwaliteit producten om met hun baby te hechten en hierdoor de gezondheid en ontwikkeling te ondersteunen. De draagzakken flexibel en aanpasbaar. De baby kan gedragen worden op de buik, rug en heup terwijl het natuurlijke gevoel van de baarmoeder behouden wordt. Daarnaast zijn de draagzakken gemakkelijk aan te passen op het moment dat ouder of kind verandert in gewicht of grootte. Kortom: veilig, ergonomisch, duurzaam en minimalistisch,” aldus Dr. Deborah Maufi, MD, Chief Medical Officer van Babymoon Care B.V.

Minimalistisch design, maximaal comfort

Babymoon Care’s draagzakken zijn daarnaast minimalistisch in design en nemen niet meer ruimte in dan een pak met billendoekjes. Een compact ontwerp wat de draagzakken uniek maakt in eenvoud. Met slechts vier gespen zijn de draagzakken met één hand om te doen. En groeit de baby of past het lichaam van de moeder zich aan in de maanden na de geboorte? Met verstelbare gespen is de aanschaf van een nieuwe draagzak verleden tijd én zijn er geen twee verschillende draagzakken meer nodig voor vader en moeder. Ook zorgt het innovatieve ontwerp dat de draagzak zonder problemen gedragen kan worden op ieder moment. Door een evenredige verdeling van het gewicht van de baby over het lichaam van de ouder wordt de juiste houding ook voor hen gegarandeerd. Geen moeite meer om het evenwicht te behouden terwijl de baby gedragen wordt, met rugpijn als resultaat. In elke positie, zelfs liggend, behouden ouder én baby een goede lichamelijke positie waarbij de bijdrage aan de ontwikkeling van het kind in stand blijven.

Extra handig? Babymoon Care komt met een app. Hier kunnen ouders instructies vinden voor het gebruik, de verschillende posities waarin de draagzakken gedragen kunnen worden, functies én krijgen zij tips via pushberichten. Is de baby drie maanden oud? Dan is het wellicht tijd om de baby de wereld te laten ontdekken en de baby op de heup te dragen. Groeit hij of zij nog verder? Dan is het dragen op de rug een aanrader.

De draagzakken van Babymoon Care zijn vanaf 17 oktober via de webshop te bestellen voor Nederlandse ouders in vijf kleuren.

Over Babymoon Care

In 2006 verbaasde Geta Rasciuc zich als pas geworden moeder over het huidige aanbod aan draagzakken. Met de wetenschap dat skin-to-skin contact de ontwikkeling van baby’s stimuleert, startte zij een social venture om haar missie te voltooien om de meest innovatieve draagzak op de markt te brengen die bijdraagt aan gelukkige ouders en blije, gezonde baby’s. Dit jaar, 2020, is het zo ver, na jaren aan ontwikkelingen en optimalisatie bereikte Geta haar doel en werd Babymoon Care opgericht. Erkend door ouders en ondersteund door de United Nations, waaronder de WHO, brengt Babymoon Care dit jaar haar eerste lijn aan draagzakken op de wereldwijde markt die de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van baby’s stimuleert. Daarnaast doet het bedrijf de naam van social venture extra eer aan door met diverse projecten om babysterfte tegen te gaan in gebieden in Afrika door Kangaroo Mother Care (KMC) te stimuleren. Momenteel is Babymoon Care een smart draagzak aan het ontwikkelen die de vitale functies van baby’s zoals hartslag, temperatuur en bloeddruk meet, zonder dat hier een dokter aan te pas hoeft te komen. Het prototype van deze draagzak wordt getoond tijdens de Dutch Design Week Fashion Tech tentoonstelling.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: