Kennisplatform voor noord holland

La Contessa: Zuid-Italiaans genieten op Cruquius-eiland

Geplaatst op 14 juni 2023
La Contessa: Zuid-Italiaans genieten op Cruquius-eiland

In het voormalig pompengebouw van NV Oliefabrieken Insulinde op Cruquius-eiland in Amsterdam-Oost huist sinds anderhalf jaar een bijzonder Italiaans restaurant: La Contessa. Warm aanbevolen voor een bezoek in onze Hollandse zomer en natuurlijk daarna. Want een avond in dit tijdloze restaurant staat garant voor heerlijk eten in een bijzondere ambiance.

Het restaurant en de ijssalon van La Contessa vormen een oase van groen en rust op het schiereiland. Vanaf de start in 2018 namen compagnons Almas Botesz, Massimiliano Cugliandro (chef-kok) en Hans Festen (horecaondernemer) dan ook ruim de tijd om er echt iets moois van te maken. Sinds de opening eind 2022 is ‘de gravin’ de hoofdpersoon van vele bijzondere avonden.

Branzino, Caponata en Sgroppino

Gasten komen graag terug voor het zeer hoog gewaardeerde eten van de volledig Italiaanse keukenbrigade. Festen: “De Zuid-Italiaanse keuken kenmerkt zich onder andere door pasta met een bite, echt al dente. We vinden de kwaliteit enorm belangrijk en bedenken continu nieuwe recepturen.” Een paar voorbeelden: “Onze Caponata is een supermooi en heerlijk vegetarisch gerecht met gefrituurde aubergines, paprika, verse tomatensaus, pijnboompitten en olijven. Probeer ook eens de Branzino: zeebaars van de grill met een citroensalsa, geserveerd met aardappeltjes uit de oven en gegrilde groenten.” Vlees, vegetarisch, vegan of glutenvrij: La Contessa houdt rekening met ieders wensen.
Wat bijdraagt aan de beleving is ook het maken van Sgroppino’s aan tafel. “Die kloppen we ter plekke met de garde. Als andere gasten dat zien, wil de één na de ander ook een Sgroppino.”

Bijzondere sfeer

Daarnaast genieten bezoekers van de bijzondere sfeer in de grote, hoge ruimte. “We krijgen ontzettend veel complimenten over het tijdloze interieur.” Op social media delen vele gasten én een legertje aan foodvloggers met groot enthousiasme foto’s en video’s van hun avond bij La Contessa. Op Instagram heeft het restaurant daardoor al ruim 3,5 duizend volgers. “Dit trekt ook weer nieuwe gasten aan.”

Van babyshower tot bedrijfsfeest

Van jonge mensen en stelletjes tot gezinnen, senioren en zakelijke klanten, iedereen voelt zich er welkom. “Ook voor bijvoorbeeld babyshowers, presentaties, bruiloften en bedrijfsfeesten. Onlangs had een bedrijf de zaak voor zichzelf met een avondvullend programma vol presentaties en shared dining. Een groep van twintig mensen voor een verjaardagsfeest komt ook regelmatig voor. Dankzij de grote ruimte kunnen we vele kanten op.”

DJ op vrijdagavond, lunch op zondag

La Contessa is zes dagen per week open: vijf dagen vanaf 17.00 uur en zondags vanaf 12.00 uur, ook voor de lunch. Op vrijdagavond draait er van 20.00 tot 23.00 uur een dj. “Sommige mensen komen hier speciaal voor. De dj neemt het restaurant overigens niet over: het is echt een aanvulling.” Het liefst openen de compagnons de deuren zeven dagen per week. “Daarvoor hebben we een groter team nodig. We zoeken nog medewerkers voor het restaurant, het liefst mensen die net zo’n hart voor Italië en gastvrijheid hebben als wij.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: