Kennisplatform voor noord holland

Lees hem nu: de zomereditie van Kijk op Noord Holland Noord

Geplaatst op 11 juli 2023
Lees hem nu: de zomereditie van Kijk op Noord-Holland Noord

Het is al even zomer, wellicht leest u ons zomernummer wel buiten in het zonnetje. Een diverse, inspirerende editie vol innovatief nieuws. Lees hier het nieuwe magazine.

Op de cover bieden we ditmaal plaats aan Demaco. Het bedrijf opereert in een specialistische markt en heeft als een van de weinige bedrijven in de wereld waterstofprojecten uitgevoerd en daar ligt de toekomst. Algemeen directeur Niels Beers vertelt over cryotechnologie, de enorme diversiteit aan toepassingen en groene waterstof. “Onze techniek kan binnen veel verschillende branches worden toegepast. Met de stikstof die door onze leiding gaat, ontwierp Ola een proces voor de perfect knapperige chocoladelaag om een Magnum-ijsje”, vertelt Niels.

Texelse RAB Groep

Al sinds 1921 is het, met name in Noord-Holland, bekende RAB verkoper van bouwmaterialen. Maar tijden veranderen en RAB verandert mee. Jan van Veen, regiomanager bij RAB Groep, vertelt samen met Arjan Oud, eigenaar van Arie Oud & Zn., over de gezamenlijke visie en de kansen op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. “Ik ben door mijn kinderen wakker geschud. Zij lieten mij inzien dat zij ook een mooie wereld willen om in te leven en daarvoor moeten we nu keihard werken”, vertelt Jan.

Waterstofeconomie

De gedeelde ambitie van twee cruciale schakels in de nationale waterstofinfrastructuur, het Noordzeekanaalgebied (NZKG) en Den Helder, vertaalde zich eind vorig jaar in een gezamenlijke aanvraag van de Hydrogen Valley-status. Met het verkrijgen van de Hydrogen Valley-status komen er financiële middelen vrij waardoor lopende initiatieven sneller kunnen opschalen en komt de duurzame waterstofinfrastructuur eerder tot stand. Een essentiële stap op weg naar een CO2-vrije samenleving.

Beveiligen met een glimlach

Als eigenaar van Reaction Security, met klussen door het hele land en zo’n 340 beveiligers waar hij dag en nacht op kan rekenen, vertelt Rob de Winter over de weg die hij heeft bewandeld en de uitdagingen die hij tegenkwam. Rob schreef zich in bij de Kamer van Koophandel en kocht een zakelijk koffertje. “Ik schreef een plan, stopte het in mijn koffertje en ging naar de wethouder Veiligheid. Twee weken later had ik mijn eerste gemeentelijke klus te pakken.”

Er is nog veel meer te lezen in dit inspirerende zomernummer. Wij wensen u een hele fijne zomer! Lees hier het nieuwe magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: