Kennisplatform voor noord holland

Nederlandse tassenmaker Mutsaers wil met behulp van crowdfunding de grens over

Geplaatst op 19 mei 2021
Nederlandse tassenmaker Mutsaers wil met behulp van crowdfunding de grens over

Het Nederlandse familiebedrijf Mutsaers breidt uit. Binnen twee jaar wil het familiebedrijf onder meer in Duitsland, België en Frankrijk voet aan de grond krijgen. Om die ambitie te kunnen financieren, is een crowdfundingactie gestart. Na drie weken staat de teller al op € 120.000 euro.

Mutsaers maakt traditionele tassen met een modern design. Het bedrijf werd bijna 60 jaar geleden opgericht door opa Mutsaers, die besloot om zelf dokterstassen te gaan maken. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer en richt het bedrijf zich vooral op laptop- en damestassen. Daar waar de meeste branchegenoten die importeren uit Azië, worden de tassen bij Mutsaers met de hand gemaakt in de eigen atelier in Kaatsheuvel. Made in Holland dus, met tijdloze kwaliteit en wereldwijde allure.

Uitbreiding naar andere landen

“We zien de laatste tijd steeds meer belangstelling uit de landen om ons heen. Mensen uit Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en zelfs uit Zweden bestellen via onze webshop of komen langs in één van onze winkels. We zijn dat nader gaan onderzoeken en zien kansen om in die landen uit te breiden, met eigen online shops en samenwerkingen met de juiste lokale retailers”, zegt Debbie Mutsaers van Mutsaers.

Crowdfunding gestart

Die ambitie kost geld. Mutsaers heeft besloten om de benodigde financiering via crowdfunding bij elkaar te krijgen. Het bedrijf denkt voor de beoogde plannen zo’n € 150.000 nodig te hebben. “Naast internationaliseren, kunnen we met dit bedrag verder nog onze fabriek en het atelier toekomstbestendig maken. Om groei mogelijk te maken hebben onze machines een stevige upgrade nodig. We schaffen een vrije- arm-machine en een nieuwe stikmachine aan”, aldus Mutsaers. Daarnaast gaan we nieuwe experience stores opzetten in Kaatsheuvel en Amsterdam. Hier kunnen we onze tassen in stijl tentoonstellen en verkopen.”

Nederlands vakmanschap

De campagne op CrowdAboutNow loopt nu ruim twee weken en er is inmiddels al € 120.000 opgehaald. “Vanuit de community is ontzettend positief gereageerd”, zegt Mutsaers. “Mensen geloven in ons product en in Nederlands vakmanschap. Als we ons streefbedrag halen, dan kunnen wij onze ambitie realiseren. De investeerders krijgen hun geld binnen zes jaar terug en ontvangen in die tussentijd een jaarlijkse rente van 3,5 procent. Door te investeren in Mutsaers dragen mensen direct bij aan het behoud én de ontwikkeling van Nederlands ambacht en het uitbreiden van een sterk merk van eigen bodem.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: