Kennisplatform voor noord holland

Crowdfundingplatform Maximise wil grootste alternatieve financieringsplatform van Europa worden

Geplaatst op 18 september 2023
Nederlands Crowdfundingplatform Wil Het Grootste Alternatieve Financieringsplatform van Europa Worden.

Maximise is een meertalige, multi-valuta, multi-jurisdictionele white label financiële automatiserings- en gegevensverwerking SaaS-oplossing. De eerste toepassing ervan wordt gelanceerd als de baanbrekende software achter Max Crowdfund. Het crowdfundingplatform voor vastgoed is actief sinds 2020, maar de populariteit ervan groeide al snel uit boven zijn technische mogelijkheden. De nieuwe software heeft Alpha-tests ondergaan door bestaande platformgebruikers en wordt Max Crowdfund opnieuw gelanceerd met het nieuwe systeem. De software belooft aanzienlijke ontwikkeling voor het platform, waardoor het zich kan uitbreiden naar een scala aan financiële diensten in heel Europa.

Tot op heden heeft Max Crowdfund zich gericht op vastgoedfinancieringen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarbij het vastgoedontwikkelaars verbindt met online investeerders. De veelzijdigheid en complete reeks tools en functies van Maximise zullen Max Crowdfund in staat stellen aanzienlijk te diversifiëren wat betreft de financiële diensten die aan gebruikers worden aangeboden, zoals het mogelijk maken van het verwerven van unieke IBAN-rekeningen met ondersteuning voor meerdere valuta’s (portemonnees) via de betalingsdiensten van Currencycloud.

Max Crowdfund heeft een aanvraag ingediend voor een licentie als Europese Crowdfunding Dienstverlener (ECSP) en is bezig om een onboarding-agent te worden voor Currencycloud. Zodra de goedkeuring is verkregen van de nalevingsafdeling van Currencycloud, kan Max Crowdfund deze aanvullende functionaliteiten uitrollen. Met de nieuwe software operationeel en de goedkeuring als ECSP zal Max Crowdfund zowel juridisch gemachtigd als technisch in staat zijn om uit te breiden naar andere projecttypen, zoals projecten voor hernieuwbare energie, en financiële diensten aan zijn gebruikers te bieden.

“Met de juiste licenties en regelgeving is de sky the limit voor Max Crowdfund,” zegt CEO Felix Berkhout. “We kijken verder dan crowdfunding voor vastgoed, naar alle facetten van alternatieve financiering in heel Europa, en mogelijk zelfs nog verder in de toekomst.”

De Europese alternatieve financiële markt groeide van 1,5 miljard Amerikaanse dollars in 2013 naar 22,6 miljard Amerikaanse dollars in 2020*. Max Crowdfund heeft de intentie om mee te surfen op de stijgende golf die deze industrie doormaakt door zijn projecttypen, aangeboden diensten en technologische mogelijkheden uit te breiden.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: