Kennisplatform voor noord holland

Polderkracht: Krachten bundelen blijkt succesformule

Geplaatst op 24 juni 2022
Polderkracht: Krachten bundelen blijkt succesformule

Middenin het mooie West-Friesland, in Opmeer, is het hoofdkantoor gevestigd van PolderKracht, dat onderdeel is van de Polderkracht Groep. De bedrijfsactiviteiten op deze locatie bestaan uit uitzendbureau PolderKracht, detacheringsbureau PolderVast, Payroll PolderLoon én ZZP-dienstverlening PolderWerk. De andere vestiging ‘PolderNoord’ is tevens een uitzendbureau en bevindt zich in Sneek.

Het bedrijf is slechts vijf jaar jong, maar heeft inmiddels een sterke positie in kunnen nemen op de regionale uitzendmarkt. Ze zijn met name actief in de logistiek, bouw, groenvoorziening en industrie. Wij gingen aan tafel met Dagmara de Zinger (werving en selectie) en Kris Nooter (commercieel directeur), die met passie vertellen over hun ‘kracht’ als team.

Veel ervaring

Naast Dagmara en Kris zijn ook Ted Freerkstra en Willem Roozing de oprichters van het bedrijf. Ze werkten in het verleden al eens samen en besloten hun expertises samen te voegen en een nieuw bedrijf op te richten. Dagmara vertelt lachend: “We zijn gestart in een klein bruin kantoortje dat leek op de zolder van oma. Deze is inmiddels omgetoverd tot onze gezellige bedrijfskantine. We hadden nooit durven dromen dat we in vijf jaar tijd zó hard konden groeien, laat staan twee vestigingen openen. Doordat we alle vier andere expertises hebben, die naadloos op elkaar aansluiten én doordat we al vele jaren in de branche werkzaam zijn, past de puzzel perfect in elkaar.”

Lange termijn

Het onderscheidend vermogen zit in de persoonlijke omgang, eerlijke communicatie én het verzorgen van een goede voorselectie. “Maar bovenal zit het ‘m in de langetermijnrelatie die wij altijd als uitgangspunt hebben, met zowel de klant als de werknemer”, licht Kris toe. “Als je via ons aan het werk gaat, is dat niet voor slechts een paar weken, maar eerder voor een heel jaar.” Gedurende de uitzendperiode krijgt de uitzendkracht meerdere keren bezoek van een PolderKracht-medewerker om de tevredenheid te blijven meten. Dagmara licht toe: “We zien het graag met onze eigen ogen en houden zo korte lijnen met alle betrokkenen. Dat is fijn werken voor iedereen.”
De bedrijven die klant zijn bij Polderkracht willen vooral een uitzendbureau waarbij het simpelweg heel goed geregeld is, zodat ze er zelf zo weinig mogelijk werk aan hebben en goede kandidaten aangeboden krijgen. “Een realistische prijs-kwaliteitsverhouding staat bij ons altijd centraal en dat wordt erg gewaardeerd”, aldus Kris.

Krapte arbeidsmarkt

Door de krapte op de arbeidsmarkt is het tegenwoordig vaak een flinke uitdaging om een perfecte match te kunnen maken; een kandidaat vinden die aansluit bij de functie-eisen van de klant. “De mensen die perfect in het plaatje passen zijn namelijk al voorzien van werk”, vertelt Dagmara. “Denk bijvoorbeeld aan mensen in het bezit van een heftruckcertificaat of opleiding tot kraanmachinist. Zij zijn bij veel bedrijven erg gewild en kunnen werkelijk overal aan de slag. Wij proberen nu samen met de klant te kijken naar de mogelijkheden tot (om)scholing. Met als resultaat dat de ‘soft skills’ en mentaliteit van de kandidaat belangrijker wordt dan opleiding of ervaring. Dit vergt meer creativiteit aan onze kant, maar dat maakt het juist ook weer heel leuk.”

Voetjes in het zand

De toekomst zien Dagmara en Kris heel positief tegemoet. Veranderende marktsituaties hebben ze in de afgelopen vijf jaar flink voor hun kiezen gehad, maar het heeft gelukkig beperkte invloed gehad op de bedrijfsresultaten. Gestaag groeien, meebewegen met de markt én “over tien jaar met de voetjes in het zand op Bora Bora zitten”, grapt Dagmara. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: