Kennisplatform voor noord holland

PolderKracht: zo persoonlijk als maar kan

Geplaatst op 21 oktober 2021
PolderKracht: zo persoonlijk als maar kan

Elkaar recht in de ogen aankijken, dat vindt men bij uitzendorganisatie PolderKracht het allerbelangrijkste. Zowel met opdrachtgevers als uitzendkrachten worden persoonlijke gesprekken gevoerd. “Dat is dé manier om tot de beste match te komen”, vertelt Kris Nooter, commercieel directeur van uitzendorganisatie PolderKracht.

Lange termijnrelaties

Die werkwijze stoelt op goed werkgeverschap. “Wij hebben weinig korte opdrachten. Wij werven en verlonen, maar uiteindelijk komt negentig procent van onze uitzendkrachten vast in dienst bij het bedrijf. Dat is ook onze bedoeling. Wij gaan voor lange termijnrelaties, met onze klanten en met onze uitzendkrachten. Om dat te bewerkstelligen proberen we zoveel mogelijk persoonlijke gesprekken aan te gaan met mensen en bedrijven.”

Wie bij PolderKracht een vacature uitzet, kan er zeker van zijn dat er iemand voor die functie gevonden wordt die daadwerkelijk bij de baan past. “Wij tasten in een eerste gesprek met een kandidaat af of diegene bij het bedrijf en bij de functie past. Vervolgens gaat de kandidaat zelf op gesprek bij het bedrijf. Zo ontdekt men van beide kanten meteen of er een klik is. Ook als de uitzendkracht aan het werk is bij het bedrijf, houden we de vinger aan de pols. We gaan langs om te vragen of alles naar wens is. Want als een werknemer tevreden is en zijn werk goed doet, is de klant ook tevreden. En dat vergroot de kans op een vast contract. Wij bieden uitzendkracht een toekomst, een kans op een vaste baan.”

De opdrachtgevers voor wie PolderKracht mensen zoekt, zijn ook partijen die gaan voor de lange termijn. “Zij steken net als wij tijd en energie in hun mensen. Bedrijven die ‘even gauw tien mensen nodig hebben, liefst gisteren’, dat werkt niet voor ons. Dan kom je ook niet tot een goede werkrelatie. Wij doen onze stinkende best voor de klanten die bij ons passen. En dat weten ze. Als wij een kandidaat aandragen kun je er zeker van zijn die geschikt is voor de functie.”

Mensenwerk

PolderKracht richt zich voornamelijk op Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland en Flevoland. “We zijn nu met tien mensen, onze hoofdvestiging is in Opmeer. We zijn al redelijk gegroeid de afgelopen jaren. We merken wel dat het drukker wordt. We zijn niet voornemens in elke provincie een vestiging te openen, maar leveren wel mensen aan klanten van ons voor vestigingen van hen die elders zitten. Ook dan houden we de werving nog steeds persoonlijk. Dat blijft de standaard, het blijft mensenwerk.”

Nooter besluit: “We staan er heel nuchter in: afspraak is afspraak. Zowel naar onze klanten als uitzendkrachten. We werken met mensen en vinden hen allemaal even belangrijk. We hebben ontzettend leuk werk, maken mooie dingen mee en vieren het ook echt als één van onze uitzendkrachten een vaste baan krijgt. Dan gaan we langs met een grote taart. Want dat is uiteindelijk waar wij zo hard voor werken: tevreden werkgevers en werknemers.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: