Kennisplatform voor noord holland

PolderKracht: voor mensen met ambitie

Geplaatst op 15 november 2019
Polderkracht

Dankzij een groot netwerk van partners én Europese uitzendkrachten, groeit PolderKracht in Opmeer razendsnel. Naast het uitzendbureau zelf heeft de organisatie inmiddels ook een bedrijf voor payroll (PolderLoon) en administratieve ondersteuning voor ZZP-ers (PolderWerk). PolderVast is bovendien voor uitzendkrachten die de organisatie graag met een vast contract aan zich bindt.

“Wij helpen veel medewerkers uit andere Europese landen, vooral uit Polen, aan werk in Nederland. Vaak gaat het daarbij om mensen die al jaren in Nederland wonen en ervoor gekozen hebben hier hun toekomst op te bouwen en hun kinderen op te laten groeien. Mensen met dezelfde dromen als wij, waarvoor wij graag maatwerk leveren”, vertelt algemeen directeur Willem Roozing. “Wij leveren geen grote groepen mensen aan hele grote bedrijven”, benadrukt directeur buitenland Dagmara De Zinger daarbij. Zij is zelf afkomstig uit Polen en woont al bijna twintig jaar in Nederland. “Wij merken dat veel buitenlandse werknemers in eerste instantie genoegen nemen met elke baan die ze kunnen krijgen, maar na een paar jaar toch voelen dat ze méér willen. Deze mensen, met dromen en ambities, kloppen vervolgens bij ons aan.”

Roozing vult aan: “Dat is ook aan het netwerk van Dagmara te danken. Mensen die klaar zijn voor de volgende stap in hun carrière, weten dat ze bij PolderKracht goed zitten. En vaak komen wij erachter dat deze mensen veel vaardigheden hebben die ze nog niet benutten in hun werk. En soms zelfs diploma’s en certificaten waar ze veel verder mee kunnen komen.”

Polderkracht zet met veel succes mensen in bij bedrijven in bijvoorbeeld de havens. “Logistiek, op- en overslag en transport zijn belangrijke sectoren voor ons: hier zijn veel werknemers nodig en de mensen die wij bieden, zijn ‘slim met hun handen’. Goede werkers die heel geschikt zijn voor alle nieuwe werkzaamheden die nu en de komende jaren op ons af komen”, weet Roozing. Robotisering en automatisering lijken bedreigende ontwikkelingen voor iedereen die werk zoekt, maar het omgekeerde zou weleens het geval kunnen zijn, aldus de algemeen directeur. “Wist je bijvoorbeeld dat heftruckchauffeurs de beste dronepiloten zijn die je maar kunt vinden? Er wordt steeds meer bedrijfsmatig met drones uitgevoerd.”
Om wat voor werkzaamheden het ook gaat, PolderKracht zorgt voor de juiste man of vrouw op de juiste plek. “Wij geloven oprecht in samenwerking, met onze werknemers en met onze klanten. Wij vullen niet alleen een vacature in, wij staan open voor alle signalen die beide partijen afgeven. Want pas als iemand echt op z’n plek zit, rendeert diegene.”

“Onze klanten zoeken mensen die met hen meegroeien, die mee kunnen in hun groeiambities. Voor langdurige projecten heb je mensen nodig met de juiste mentaliteit, die er helemaal voor gaan en zich onderscheiden – van bijvoorbeeld hun landgenoten – door een bepaalde zelfstandigheid”, vertelt De Zinger. Het leren van de Nederlandse taal is daarbij een eerste vereiste. “En dat leert iemand veel sneller in een omgeving met veel Nederlandse werknemers dan in een grote groep werknemers vanuit hetzelfde andere land.”

De kroon op het werk van PolderKracht is als uitzendkrachten worden overgenomen door hun opdrachtgever. “Veel oudere werknemers willen dat ook graag: een vast contract. Maar wij bieden met PolderVast ook zelf vaste contracten, aan uitzendkrachten die wij graag aan ons willen binden omdat wij veel potentie in hen zien. Vooral jongere mensen willen wel graag die zekerheid, maar tegelijkertijd de mogelijkheid om opeenvolgend aan verschillende projecten te werken.” Het is een vorm van Het Nieuwe Werken die bij PolderKracht wordt toegejuicht. Roozing: “Flexibel werken is niet meer weg te denken. Het zijn niet alleen werkgevers, maar óók werknemers die daar bewust voor kiezen. Bij PolderKracht zijn beide partijen aan het juiste adres.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: