Kennisplatform voor noord holland

Vers van de pers: wintereditie Kijk op Noord-Holland Noord

Geplaatst op 15 december 2021
Vers van de pers: wintereditie Kijk op Noord-Holland Noord

Alleen zet je stapjes, samen maak je sprongen. Deze kop boven ons coverartikel met Remondis kan ik niet anders dan beamen. Het aangaan van partnerschappen zorgt ervoor dat je verder komt. Dat is ook te lezen in het verhaal over deze aanjager van de circulaire economie en dienstverlener in afvalinzameling en –recycling, industriële dienstverlening, waterzuivering en rioolservice. Lees hier het magazine.

Parkeerautomaten, alarminstallaties, naambordjes, instructiepanelen: bordjes en panelen die we dagelijks tegenkomen. Verrassing: een flink deel daarvan komt uit Alkmaar. Polychromal INTF is gespecialiseerd in de productie van de naam-, tekst- en frontplaten en vertelt ons daar alles over. Ook in deze stad: Autotaalglas Alkmaar, expert in snelle en vakkundige reparatie, maar ook in het (opnieuw) instellen van rijhulpsystemen. Ondernemend Alkmaar – we blijven even in de buurt – is blij met de goedkeuring van de gemeenteraad voor het nieuwe Ondernemersfonds. Voorzitter Rob Niele legt ons uit wat het fonds kan betekenen voor ondernemers en de hele stad.

Schatzoeken
Bij uitzend- en re-integratiebureau Agros – hoofdkantoor in, jawel: Alkmaar – zijn ze er heel stellig over: een baan moet de medewerker én het bedrijf iets opleveren. Ze leggen ons uit hoe ze dat doen. H&S Adviesgroep, een fullservice HR-adviesbureau uit – uiteraard – Alkmaar, moedigt bedrijven aan te gaan ‘schatzoeken’. Bedrijven moeten veel creatiever worden om medewerkers te vinden. Dat kunnen ze doen door alle verborgen competenties bloot te leggen. Hoe? Dat wordt natuurlijk goed uitgelegd.
Rabobank Alkmaar – u herkent inmiddels het thema? – laat ons kennismaken met adviesbureau Trevian, dat zich specifiek richt op woningbouwverenigingen.

Een duik in de aandrijftechniek
Spruit Transmissies bestaat precies veertig jaar. Dit familiebedrijf uit – vult u hem maar in – is uitgegroeid tot een begrip in de Benelux. “We zijn gespecialiseerd in alles wat draait en beweegt in transmissiesystemen”, vat Pieter van Wijnsberge, managing director kort en krachtig samen. In een uitgebreid interview duiken we in de wereld van mechanische aandrijftechniek.

Natuurlijk is dit lang niet alles dat te lezen valt in deze wintereditie. Laat u inspireren door de nieuwtjes, columns en artikelen. Het nieuwe jaar starten met ook zo’n mooie reportage? Laat het ons weten. En nee – u hoeft uiteraard niet per se in Alkmaar gevestigd te zijn…

Veel leesplezier! Lees hier het magazine.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: