Kennisplatform voor noord holland

VNO-NCW en MKB Nederland: uitstel terugbetaling belasting voor ondernemers

Geplaatst op 30 juli 2020

Ondernemers hebben langer uitstel van terugbetaling belasting nodig, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland. In de meest recente nieuwsbrief van VNO-NCW is te lezen dat de ondernemingsorganisaties vinden dat een langere ‘adempauze’ op zijn plaats is voor het terugbetalen van de vanwege corona uitgestelde belastingen. Die pauze zou tot 1 januari 2022 moeten duren.

In twee tot vier jaar zouden de belastingen vervolgens terugbetaald kunnen worden. “Bij veel bedrijven is op dit moment door de coronacrisis en de eerdere overheidsmaatregelen het vet helemaal van de botten. Ze teren nog steeds zwaar op hun reserves en hebben de nodige schulden op zich moeten nemen om door de crisis te komen”, aldus de ondernemingsorganisaties. Zij achten een adempauze nodig om ondernemers de ruimte te geven om écht investerend en met behoud van werk uit de crisis te komen.

Wennen aan situatie

Ondernemers willen hun belastingen gewoon netjes betalen aan de overheid. Maar vanwege hun huidige financiële situatie en de uitzonderlijke omstandigheden waarin zij gedwongen waren hun werk stil te leggen, is het van belang dat dit op een geleidelijke manier gebeurt.” Ondernemers hebben volgens VNO-NCW en MKB-Nederland tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Voor het hervatten van de reguliere belastingverplichtingen is het van belang dat eerst alle vier seizoenen zijn doorlopen voordat wordt gestart met terugbetaling.

Maatwerk mogelijk

Naast deze algemene regelingen moet er altijd ruimte blijven voor maatwerk tussen ondernemers en de Belastingdienst, stellen de ondernemingsorganisaties. “Ons voorstel geeft ondernemers de ruimte om uiteindelijk aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Zo helpen overheid en bedrijfsleven Nederland het beste door de crisis.”

https://www.vno-ncw.nl/nieuws

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: