Kennisplatform voor noord holland

Wallbox sluit handen ineen met Svea Solar voor het laden van elektrische auto’s

Geplaatst op 15 juli 2022
Wallbox sluit handen ineen met Svea Solar voor het laden van elektrische auto’s

Wallbox (NYSE: WBX), een van de internationale marktleiders in laders en energiemanagement systemen voor elektrische voertuigen (EV’s), en Svea Solar, een van Europa’s snelst groeiende cleantech bedrijven, kondigden onlangs hun samenwerking aan. Wallbox wordt de belangrijkste EV-laadoplossing binnen het consumentenaanbod van Svea Solar in Nederland, Zweden, België, Spanje en Duitsland. 

Svea Solar is een van de partners van IKEA in Nederland, Zweden, België en Duitsland, en daarmee aanbieder van zonnepanelen voor de particuliere klanten van het internationale concern in deze vier Europese markten. Als gevolg van de nieuwe samenwerking met Wallbox zullen de EV-laders van dit merk naast het bestaande aanbod van Svea Solar worden verkocht bij het warenhuis. Het doel is om hiermee het energie ecosysteem van consumenten aan te vullen en het voor hen gemakkelijker te maken om over te stappen op elektrisch vervoer. 

Alle AC (wisselstroom) EV-laders van Wallbox worden standaard geleverd met de Eco-Smart oplossing van het merk. Deze software voor energiemanagement maakt het voor gebruikers mogelijk om hun elektrische auto op te laden met zelfopgewekte energie van hun zonnepanelen. Middels de Wallbox app kunnen zij ervoor kiezen om hun auto te laden met 100% groene energie of een mix met energie van het elektriciteitsnet. 

“Met de drastische stijging van de energieprijzen zien we een grote interesse bij onze klanten om meer zelfvoorzienend te worden door middel van schone energiebronnen. Door samen te werken met Wallbox kunnen we onze klanten een slimme oplossing bieden, waarbij hun elektrische voertuig op het juiste moment kan worden opgeladen, wanneer het verbruik in huis laag is en de zon schijnt. Gecombineerd met ons aanbod van zonnepanelen, batterijen en hernieuwbare energiecontracten, kunnen onze consumenten hun kosten drastisch verlagen en de consumptie van schone energie verhogen”, vertelt Erik Martinson van Svea Solar.

“We zijn verheugd om deze nieuwe samenwerking met een innovatie gedreven bedrijf zoals Svea Solar te lanceren en zo de overgang naar duurzaam energieverbruik en de adoptie van elektrische auto’s te stimuleren. Door de handen ineen te slaan met Svea Solar zullen deuren worden geopend voor nieuwe consumentenprojecten op een internationaal niveau”, aldus Masud Rabbani, Chief Business Officer van Wallbox.

De samenwerking tussen Svea Solar en Wallbox maakt het voor consumenten mogelijk om te controleren op welke wijze hun elektrische auto wordt opgeladen, middels zelfopgewekte energie of via het elektriciteitsnet. Hiermee worden zij gestimuleerd om hun dagelijks leven te vergoenen, en hun voetafdruk op het klimaat en de druk op het elektriciteitsnet te verminderen. Naast bovengenoemde voordelen op het gebied van duurzaamheid, resulteert een gelijktijdige overstap op zonnepanelen en elektrisch laden in een besparing op de totale levensduurkosten van beide oplossingen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: