Kennisplatform voor noord holland

Amsterdam VvE: persoonlijk, betrokken en deskundig

Geplaatst op 31 maart 2021
Amsterdam VvE: persoonlijk, betrokken en deskundig

Als je huis in brand staat, bel je de brandweer en niet de VvE-beheerder. Logisch, zou je zeggen. Maar Charles Goebel en Peter Geurs van Amsterdam VvE worden voor bijna álles gebeld. “We zijn ontzettend benaderbaar: altijd bereikbaar en persoonlijk contact staat voorop. Ook ’s avonds berichtjes in een groepsapp met bestuursleden beantwoorden hoort erbij. En nu dankzij corona mensen veel meer thuis zijn, zoeken ze vaker contact.”

Soms moeten de heren van Amsterdam VvE de rol van een beheerder nog eens goed uitleggen. “Veel eigenaars denken dat wij alles bepalen in de VvE en dat ze iedere maand aan ons betalen. Wij zijn eigenlijk niemand: wij hebben geen status. De leden van de VvE bepalen tijdens hun jaarvergadering wat er moet en gaat gebeuren. De leden machtigen het bestuur om groot onderhoud in gang te zetten. Het bestuur van de VvE vraagt ons vervolgens om bijvoorbeeld te zorgen dat er offertes komen voor onderhoud dat uitgevoerd moet worden. Uiteindelijk verstrekken wij in opdracht van het bestuur en namens de VvE de opdracht. In dit hele traject begeleiden wij het bestuur en de VvE.

Op basis van de jarenlange ervaring die we hebben kunnen we natuurlijk wel adviseren. Maar het is aan de VvE zelf wat die daarmee doet.” Deze nuchtere, praktische benadering maakt dat klanten en leveranciers tevreden zijn over Amsterdam VvE en de externe partijen die zij inzetten voor projectmatige werkzaamheden. “Wij zijn duidelijk en eerlijk. We houden de lijnen heel kort: directe, heldere en snelle communicatie is het belangrijkste.”

Full service

De VvE’s die in beheer zijn bij Amsterdam VvE variëren van kleine appartementengebouwen met vier eigenaren, tot panden met meer dan honderd huiseigenaren. “Vooral de grotere VvE’s geven het liefst alles uit handen: voor de besturen van deze verenigingen is het veelal niet te doen om naast hun eigen werkzaamheden zo’n groot pand te beheren.” Amsterdam VvE is flexibel in de dienstverlening: van alleen het financieel beheer (“van het voeren van de gehele administratie tot het maken van de jaarrekening”) tot en met full service en alles daartussenin. “Technisch onderhoud, verzekeringen, een onderhoudsplan, het regelen en plannen van de vergaderingen: wij draaien onze hand er niet voor om.”

“Wij vergaderden al heel veel online maar in deze coronatijd vinden bij alle kleinere VvE’s alle vergaderingen online plaats. Een verandering voor ons, maar ook zeker voor onze klanten. Het is efficiënt, maar het heeft ook nadelen. Het is minder persoonlijk en de lichaamstaal ontbreekt.”
Toch zitten de heren er rustig bij. Ze stralen vertrouwen uit, zijn zelfverzekerd en weten precies hoe te handelen, in welke situatie dan ook. “In deze coronatijd schieten mensen vaker uit hun slof. Als ze bijvoorbeeld via ons een herinnering krijgen omdat ze hun VvE-bijdrage niet hebben betaald. De emoties lopen soms hoog op, daar hebben we begrip voor. Voor ons is het de kunst ook zo’n gesprek positief af te sluiten.”

Spaarpotjes

Groot onderhoud en bijvoorbeeld verduurzaming is niet goedkoop. VvE’s hebben spaarpotten waar de huiseigenaren – de VvE-leden – automatisch bijdrages in storten. “De jaarvergadering is enorm belangrijk voor het vaststellen van onder andere de begroting en de meerjarenonderhoudsplanning: wanneer wordt het dak vervangen, het schilderwerk uitgevoerd? In die trajecten denken wij mee en begeleiden we: over grote investeringen wordt goed nagedacht. En er zijn energieleningen te krijgen. Wij hebben een aantal verenigingen die daar gebruik van hebben gemaakt, zo kunnen ze verduurzamingsprojecten financieren.” Bij Amsterdam VvE weten ze duidelijk waar ze over praten. “We komen er altijd uit met z’n allen: we doen het echt samen met de leden en het bestuur. Dat maakt ons werk leuk en daarom staan we ook altijd paraat als de VvE’s ons nodig hebben.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuwsberichten@kijkopnoord-holland.nl of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: